PUT U RAZVOJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 15:15

PUT U RAZVOJ

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se svakog 3. decembra već tridesetu godinu, od 1992, kada je ustanovljen kako bi se skrenula pažnja na široki spektar društvenih problema kojima je opterećen ionako osteljiv zdravstveni i funkcionalni status gotovo 15 odsto svetske populacije.

Prema procenama, u Srbiji živi oko 700.000 osoba sa invaliditetom. Gradska opština Zemun neguje poseban odnos sa udruženjima i obrazovnim institucijama u kojima se osobe sa invaliditetom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okupljaju, osposobljavaju i obrazuju. 

Ovogodišnji dobitnik Povelje za građanske zasluge sa medaljom - zaslužni građanin Zemuna za 2022. godinu iz oblasti socijalne zaštite je predsednik Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Danijel Peurača.

Laureati najvišeg opštinskog priznanja bili su prethodnih godina direktori sve tri  zemunske škole za decu sa posebnim potrebama : ''Veljko Ramadanović'' - za decu oštećenog vida, ''Radivoj Popović'' - za decu oštećenog sluha i ''Sava Jovanović - Sirogojno''- za decu sa smetnjama u razvoju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.