Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK CACANSKE VLADE PODNEO OSTAVKU

Cacak -- Posle burne diskusije odbornika u Skupstini opstine Cacak i gradonacelnika Velimira Ilica, u petak je doneta odluka o izgradnji fabrike za preradu smeca u tom gradu. Nezadovoljan sto primedbe Izvrsnog odbora nisu uvrscene u dnevni red sednice, predsednik cacanske vlade Milan Kandic podneo je ostavku. U izjavi za Radio B92 Kandic kaze da je Izvrsni odbor predlozio obezbedjivanje svih preduslova za izgradnju fabrike za preradu smeca i pribavljanje strucnih misljenja Ministarstva za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekologiju i Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

"Neverovatno je da grad daje koncesiju na komunalne delatnosti. Smatrali smo da sada nije vreme za usvajanje nekog memoranduma koji je vrlo protivrecan, u kome je mnogo toga nedoreceno, a iz koga proizlaze obaveze za SO. Posebna je glupost formiranje nekog preduzeca kome mi treba da damo koncesiju. Javnost ne zna da od te 2 strane firme koje nam se nude za saradnju, da je jedna u redu, da smo proverili podatke na internetu, a za drugu podataka nema ni na internetu, nije cak navedeno ni sediste, ni ko je zastupa. Mislim da je to improvizacija, stvari se ne mogu tako raditi, i normalno je u tom slucaju podneti ostavku", kaze Kandic.

Odgovarajuci na Kandiceve optuzbe, gradonacelnik Cacka Velimir Ilic kaze da je njegov predlog prosao i da nije bilo potrebe da kontrapredlog bude stavljan na dnevni red. "To su pravila demokratije, onaj ko izgubi ima pravo da se ljuti", kaze Ilic. On navodi da se radi o investiciji vrednoj 50 miliona maraka, i da je u petak, posto su dosli investitori iz Italije, trebalo doneti konacnu odluka. Na pitanje da li je uobicajeno da se daju koncesije na komunalne delatnosti i da li je postovana procedura koja podrazumeva gradnju fabrike za preradu smeca, Ilic kaze: "Mi smo isli na varijantu zajednickog preduzeca, zajednickog ulaganja. Nemamo gde sa smecem i to pitanje moramo da resimo, to je hitno. Ja znam za ti njihovu liniju, 'Alba' iz Nemacke, godinama su dolazili neki njihovi funkcioneri iz Demokratske stranke, uvezli su folije, bilo je tu i saslusavanja. Ja ne zelim vise u tome da ucestvujem, ovo je fabrika za 21. vek, najmodernija u ovom delu Evrope.

Ne treba da budemo ultimativni, mi radimo dalje, da moj predlog nije prosao mozda bih ja podneo ostavklu", kaze Ilic. Na pitanje koga ce imenovati za mandatara nove cacanske vlade Ilic je kratko odgovrio: "Ma ohladice se oni, znam ja njih dobro".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.