PREDIZBORNA BUVA!

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDIZBORNA BUVA!

Zbog lažne vesti da će im biti otpisani dugovi za struju i vodu, Romi, Srbi i Albanci opsedaju kancelariju Koordinacionog tela u Bujanovcu

BUJANOVAC - Više stotina građana od juče bukvalno opseda kancelariju Koordinacionog tela u Bujanovcu donoseći fotokopije neplaćenih računa za struju i za vodu. U zgradu Opštine Bujanovac teško je ući od gužve koja se stvorila zbog, kako saznajemo, informacije koja je prostrujala gradom „od komšije, do komšije“ da će Koordinaciono >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << telo otpisati dugove za komunalije.

Zahtevi za otpis dugova uz fotokopije neplaćenih računa za struju i vodu uredno se primaju u kancelariji Koordinacionog tela u Bujanovcu, ali da će dugovi i biti otpisani, oštro je demantovao član Koordinacionog tela Simo Gazikalović.

- Ne mogu da shvatim ko je mogao tako da izmanipuliše građane. Niti je neko iz Koordinacionog tela rekao da će biti otpisa dugova, niti imamo sredstva za to. Primamo zahteve samo zato što više ne možemo da objašnjavamo svakom pojedinačno i da ih ubeđujemo da nema otpisa dugova - kaže Gazikalović i potvrđuje da je primljeno više stotina zahteva.

Kako nezvanično saznajemo, vest da će biti otpisa dugova za struju potekla je od romske zajednice, kojoj se u predizbornoj kampanji obratio šef Koordinacionog tela Rasim Ljajić, kao lider Sandžačke demokratske partije, i pozvao ih da glasaju za Borisa Tadića. On je, navodno, u privatnom razgovoru posle promocije obećao jednom Romu koji se žalio na težak ekonomski položaj da može za otpis dugova da se obrati Korodinacionom telu u Bujanovcu.

Priča da će biti otpisa dugova za struju, a možda i vodu, proširila se po celoj romskoj zajednici u Bujanovcu. Ubrzo se počelo govorkati da će to „pravilo“ važiti i za Srbe i Albance, zbog čega je ne mali broj i njih zapucao u Koordinaciono telo sa nakupljenim računima. Iako od otpisa dugova nema ništa, građani su poverovali u ovakvu bajku zato što je Koordinaciono telo zaista u jednom periodu, 2001/02. godine otpisalo dugove za struju svim selima u kopnenoj zoni bezbednosti, u kojima živi isključivo albansko stanovništvo.    [ antrfile ]

LJAJIĆ NEDOSTUPAN

Da li je Rasim Ljajić, šef Koordinacionog tela i ministar rada i socijalne politike, zaista obećao žitelju Bujanovca otpisivanje dugova za neplaćene komunalije, juče nismo uspeli da saznamo jer se on nije javljao na mobilni telefon. Ljajić je juče boravio u Briselu, gde se sastao sa Olijem Renom, komesarom za proširenje EU.

DOŠLO CELO SELO

Iz sela Levosoje, koje ima oko 300 kuća, juče su se ispred zgrade Skupštine Opštine Bujanovac pojavili svi domaćini. Zbog prevelike gužve koju su izazvali meštani skoro svih okolnih sela, čak i susedne opštine Preševo, saobraćaj u centru grada morala je da reguliše policija. Predstavnici Koordinacionog tela u Bujanovcu uzaludno su preko lokalnih medija molili građane da ne opsedaju kancelariju jer je reč o dezinformaciji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.