Od septembra obnova vodnih objekata

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od septembra obnova vodnih objekata

Direktor Srbijavoda Goran Puzović kaže da se ne kasni sa obnovom oštećenih vodnih objekata i da očekuje da će izvođači početi posao od 1. do 10. septembra.

Puzović je rekao da usvojeni plan vlade o obnovi vodnih objekata podrazumeva hitnu sanaciju na oštećenim delovima korita i dovođenje u funkcionalno stanje kakvo je bilo pre majskih poplava.

"Nismo zakasnili sa radovima, jer smo celo leto imali ogromne padavine. Pre radova morali smo uraditi projektnu dokumentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sanacione elaborate i to se ovih dana privode kraju. Očekujem da ćemo između 1. i 10. septembra sve izvođače uvesti u posao", rekao je Puzović. On je dodao da će se nakon izvođenja ovih radova i vraćanja vodosistema u prvobitno stanje, krenuti sa izradom nove strateguje za odbranu od poplava, jer će se Srbija zbog klimatskih promena suočavati sa sve većim padavinama.

"Naša strategija se mora okrenuti da u uzvodnim delovima bujičnih reka izgradimo objekte kako bi se sprečilo da bujica dođe u grad, jer to je onda problem koji se teško rešava", naglasio je Puzović. Ti objekti se, kako kaže, moraju graditi pre Obranovca izvan Valjeva, Mionice, Ljiga, Koceljeve i podsetio da se u Srbiji trenutno grade tri objekta koji se grade decenijama, a među njima je i brana Rovni kod Valjeva. Puzović je rekao da očekuje da će država prepoznati značaj ovih objekata i da će se konačno izdvojiti sredstva za njihovo završavanje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.