Novi rokeri

Izvor: Blic, 08.Avg.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rokeri

Bend Danger zone nastao je pre tri godine u Kostolcu, a oformili su ga petorica školaraca te je ovo jedan od najmlađih bendova u Srbiji. Odmalena su, kažu, sanjali o tome da naprave bend, a nedugo zatim su to i učinili.

Grupu je sastavio basista Nikola Ćirić koji je okupio ostale članove, pre svega drugare, a najmlađi od njih imao je dvanaest godina. Muzički potkovani rokenrolom iz sedamdesetih godina, a zahvaljujući članovima bendova Stop i Retro look koji su naučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mlađe kolege da sviraju te da organizuju koncerte, sastav Danger zone je ubrzo počeo s radom.

Od prvih obrada sastava Nirvana i Red hot chili peppers koje su se najčešće nalazile na njihovom repertoaru, mladići su ubrzo počeli da prave autorske stvari, žanrovski najbliže kombinaciji panka i hard-kora. Na gitarijadama na kojima su učestvovali do sada postizali su zapažene uspehe, a osim podrške fanova članovi grupe veliku podršku imaju i od roditelja, komšija, prijatelja"

Pored Nikole koji svira bas, članovi benda Danger zone su Nikola Kevro (vokal), Aleksandar Mirković (bubnjevi), Vuk Jovanović (ritam gitara), Đorđe Malešević, (solo gitara). Do sada su svirali dosta koncerata, ali i na skupovima bajkera gde su jedan od omiljenih bendova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.