Nije problem Srbija, već kriminal

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Nije problem Srbija, već kriminal''

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić danas je u Briselu ocenio da su potpuno bez osnova tvrdnje da je "Srbija glavni problem u regionu" i naglasio da je najveći regionalni problem organizovani kriminal i njegova povezanost sa političkim strukturama.

Jeremić je time odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnju lidera crnogorske Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, na jučerašnjoj konferenciji u Bečićima.

"Nije Srbija najveći problem, ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u poslednjih nekoliko godina učinila mnogo da odnosi u regionu postanu najbolji mogući. Ja mislim da oni i jesu na najvišem nivou od početka ratova devedesetih godina", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle ministarskog sastanka Jadransko-jonske inicijative u Briselu.

"Mi smo nekim konkretnim stvarima i iskoracima demonstrirali najbolju volju da se problemi rešavaju dijalogom, da se dođe do pomirenja i da se na Zapadnom Balkanu dođe do odnosa koji vladaju i u ostalim delovima Evrope", naveo je Jeremić.

I, kako je podvukao, "mnogo je veći problem organizovani kriminal i njegova veza sa političkim establišmentom koju imamo kao zaostavštinu iz prethodnog vremena".

"Borba protiv ovoga je jedan od preduslova za uspeh evropskih procesa i nadam se da ćemo tokom naredne godine imati mnogo bolju saradnju nego što smo imali ranije", dodao je.

Na istoj konferenciji za novinare šef crnogorske diplomatije Milan Roćen je izrazio je sumnju da je lider vladajuće crnogorske stranke DPS Milo Đukanović dao takvu izjavu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.