Nevreme u Beogradu

Izvor: RTS, 28.Jun.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Beogradu

Glavni grad Srbije oko 13 časova zahvatilo nevreme praćeno jakim pljuskovima, grmljavinom i vetrom. Visok nivo vode na kolovozu u pojedinim delovima grada otežao saobraćaj.

Nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i jakim vetrom oko 13 časova  zahvatilo je Beograd. Voda na kolovozu u pojedinim delovima grada otežale su saobraćaj.

Posle današnjih obilnih padavina problemi su zabeleženi samo u pojedinim delovima Beograda.

Ponovo su poplavljene prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Sportskom centru na Banjici i u Ustaničkoj ulici u "Eltimovoj" poslovnoj zgradi, rekao je načelnik sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić.

Dunav je danas kod merne stanice Bezdan dostigao nivo koji zahteva preduzimanje mera za redovnu odbranu od poplave, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Veći vodeni talas formiran u gornjem toku Dunava i danas dostigao je maksimum kod Komarna, u Slovačkoj, a vrh talasa očekuje se kod Bezdana 1. i 2. jula, pri vodostaju od 600 centimetara.

Pritom će biti prevaziđena granica za preduzimanje mera za redovnu odbranu od poplave za nekih 100 centimetara.

U Zavodu naglašavaju da će sutra granica redovne odbrane od poplave biti pređena kod Apatina, a 30. juna i kod Novog Sada, za oko 40 santimetara.

I na drugim rekama u Srbiji vodostaji su u porastu - na Tisi u manjem, a na Savi u umerenom porastu, a narednih dana vodostaj na tim rekama biće u manjem porastu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.