Neustavan izbor Ise Mustafe

Izvor: RTS, 22.Avg.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neustavan izbor Ise Mustafe

Kosovski ustavni sud ocenio je neustavnim izbor Ise Mustafe za predsednika kosovske skupštine, na konstitutivnoj sednici 17. jula. Ceo slučaj vraćen je na početak, piše na sajtu te institucije.

Ustavni sud je proglasio neustavnim postupak izbora predsedavajućeg skupštine kada je doneo odluku o održavanju konstitutivne sednice 17. jula 2014. godine, iako nije bilo kvoruma.

Takođe, kao neustavan je ocenjen i postupak predloga predsednika skupštine od strane koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DSK, AZBK i Inicijative za Kosovo jer ga nije predložila stranka koja je osvojila najveći broj glasova, a to je DPK.

Na kraju, Ustavni sud proglašava neustavnom konstitutivnu sednicu jer nije bila završena nakon izbora predsednika i potpredsednika čime su prekršeni Ustav i poslovnik o radu skupštine.

U tom ustavnom sudu juče je održano javno saslušanje povodom žalbe Demokratske Partije Kosova na zakonitost procedure izbora predsednika kosovske skupštine na konstituivnoj sednici 17. jula.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.