NDS protiv predloženih izmena Zakona o radu

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDS protiv predloženih izmena Zakona o radu

Nova demokratska stranka (NDS) soapštila je danas da neće podržati predložene izmene Zakona o radu, budući da pojedina rešenja "ne garantuju sigurnost i izvesnost zaposlenih, i ugrožavaju stečena prava radnika".

"Poseban problem vidimo u tome što ova rešenja ugrožavaju najosetljivije grupe - trudnice, porodilje i roditelje dece sa posebnim potrebama, koji i bez dodatnih otežavajućih okolnosti koje im donose predložene izmene zakona, teško žive od svog rada", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u saopštenju NDS.

Izjave vladajućih stranaka da izmene Zakona o radu omogućavaju otvaranje novih radnih mesta u toj stranci ocenjuju kao "čistu demagogiju, budući da pojedine odredbe omogućavaju lakše otpuštanje radnika".

NDS ne može da podrži ovaj zakon i zbog, kako kažu, odnosa vlade prema učesnicima socijalnog dijaloga i nipodaštavanju uloge parlamenta.

"Vlada nameće zakone i ostavlja nedovoljno vremena za parlamentarne diskusije o predlozima, a to je posebno opasno kada se radi o ovako važnim pitanjima kao što su izmene Zakona o radu", dodaju u stranci bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Iako je predviđeno vreme za pripremu amandmana "nedopustivo kratko", NDS je pripremila amandmane kojima se "štiti položaj zaposlenih, a koji istovremeno ne ugrožavaju položaj poslodavaca", ističu u toj partiji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.