Izvor: Blic, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merak pod magnolijom

Merak pod magnolijom

NIŠ - Miodragu Krstiću Krletu (50) iz niškog naselja Donji Komren komšije su dodelile neobičnu diplomu - doktor za merak. Najveći meraklija među Komrencima sprat i potkrovlje kuće napravio je od 4.210 pivskih boca 'tuborga', a od dvorišta je stvorio mali raj sa više od 300 egzotičnih biljaka. Vrt krase đeram i brvno pored fontane i skulpture od drveta.

Na ploči pomoćne zgrade u dvorištu Krstić je napravio bazen, a podno bazena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planira da napravi pravu vodenicu.

Za uređenje dvorišta i vrta dobio je sijaset nagrada, a za svoju neobičnu upornost i afinitete kratko veli da mu je to merak.

- Sve sam napravio sa svojih deset prstiju. Volim život, volim da radim i uživam. Nema divnije stvari na svetu nego kada legnem u svoju ležaljku u hladovini magnolije - kaže popularni doktor Krle.

Hteo je da se njegova fasada razlikuje od ostalih komšija, pa se dosetio da u nju ugradi flaše od piva. Išao je u 'Nišku pivaru', lepo zamolio za ambalažu, ali kada su čuli koliko mu treba, rekli su mu da će ih ostaviti bez ijedne flaše. A onda je počeo sa skuplja male 'tuborg' flaše i zaustavio se na 4.210 boca.

- Samo pijuckaš, a kuća se sama gradi - šali se Krle.

A onda je na red došlo dvorište. Cvet po cvet, stablo po stablo, ukrasne trave, četinari i lišćari, egzotične sorbus jarebika, likvi dabar i stotine drugih biljaka, oko kojih Krle stalno nešto čačka, ponos su ovog Nišlije.

- Svaka biljka ima dušu kao žena i posebna je kao svaka žena. Biljci se mora prići strpljivo i neprestano je negovati - mudruje Krle, dok njegova supruga Julijana sa smeškom vrti glavom.

Vrt neprestano obogaćuje novim sadnicama, ali i drvenim skulpturama, a 'za merak' je nabavio i starinske čeze, od drugara Muse iz Kamenice, koga je zadužio da mu nabavi i konja.

Ima Krle još jednu želju.

- Želim da napravim pravu, starinsku mini vodenicu u dvorištu. Da osetim miris tek samlevenog brašna, kao nekada. I da mi dođu komšije i prijatelji da im meljem brašno, pa da zajedno jedemo pogaču - kaže Krle.

Oliver Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.