Mediteranske igre - dan četvrti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2009, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediteranske igre - dan četvrti

PESKARA - I pre nego što je počeo 4. takmičarski dan konto medalja pored imena Srbije se povećao za tri. O tome i ostalim zbivanjima na Mediteranskim igrama u Peskari izveštava specijalni dopisnik RTV Boris Zelenbaba.

Uz dosadašnjih 14 osvojenih, odličja su obezbedili bokseri Ljubomir Marjanović, u lakoj kategoriji, koji se plasirao u polufinale gde ga čeka Hrvatski bokser Filip Palić i Branimir Stanković, u pero kategoriji, koji će se za finale boriti protiv domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičara Alesia di Savina.

Ti mečevi su zakazani za sutra.

Ambiciozna Olivera

Olivera Jeftić je na startnoj listi jedna od tri takmičarke pa će joj za bronzu biti dosta da istrči trku na 10 kilometara.

To naravno nisu njene ambicije ali ćemo na epilog sačekati do 20 časova za kada je zakazan start.

Pre nje, braća Nenad i Predrag Filipović će na ulice Peskare u brzom hodu, 20 kilometara.

Dan medalja

Juče smo imali više nego uspešan nastup, spomenimo i odličja.

Zlata su osvojile strelkinja Andrea Arsović i plivačica Miroslava Najdanovska, a bronzu rvač Radomir Petković.

Rukometaši i Košarkašice su se plasirali u polufinala.

Košarka - večeras sa Hrvaticama za finale

Za "dame pod obručima" nema odmora pa će već večeras na megdan Hrvaticama u borbu za finale.

Juče je pobeđena Malta 82:48.

Ocenu lake pobede i nadanja za polufinale nam je dala kapitenka naših košarkašica Sonja Petrović.

Rukometaši protiv Albanaca

Rukometaši Srbije su nakon prave drame, minusa od 5 golova sa poluvremena i penala u poslednjim sekundama 30:29, u direktnoj borbi za polufinale savladali Alžir.

Očekuje ih i trening meč u grupi protiv Albanaca koji su u dva susreta koje su izgubili postigli svega 9 golova.

Rival u polufinalu su rukometaši Tunisa. Selektor Jovica Cvetković.

Rukometašicama predstoji današnji duel sa Slovenkama u kojem i remi obezbeđuje polufinale dok košarkašima samo pobeda nad favorizovanim Hrvatima obećava isti cilj.

Stoni tenis: u toku kvalifikacije

U Stonom tenisu nastavljaju se kvalifikacije pojedinačno dok će Aleksandar Karakašević i Slobodan Grujić ekipno protiv Hrvata igrati u polufinalu.

U ovim momentima na borilištima su naši sportisti i sportistkinje u Karateu, Streljaštvu i Plivanju dok to tek očekuje bicikliste Žolta Dera i Esada Hasanovića i boksera Vuka Milisava Simića.

Vaterpolo - najjači turnir igara

Danas počinju nadmetanja u Vaterpolu a od svetske elite nedostaju samo Mađari. Ipak selekcije poput Hrvatske, Crne Gore, Španije, Italije i naravno Srbije garantuju vrhunski sportski doživljaj.

Selektor Dejan Udovičić nastup na Mediteranskim posmatra kao i svaki veliki sportski događaj na kojem se od Vaterpolista očekuje najviše.

Naši Vaterpolisti na večerašnjem otvaranju igraju protiv Francuske, a u prvoj fazi protivnici će im biti još Italijani i Crnogorci. U drugoj grupi igraju Grčka, Španija, Turska i Hrvatska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.