Malinari neće protestovati

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari neće protestovati

Malinari neće sutra blaokirati put u Prijanovićima kod Požege jer su zadovoljni trenutnom otkupnom cenom od 140 do 160 dinara, izjavio je za Tanjug predsednik Saveza srpske maline Rade Šunjevarić.

Šunjevarić je istakao da je takva odluka doneta u petak uveče na telefonskoj sednici Upravnog odbora Saveza većinom glasova predstavnika 10 udruženja malinara.

“Stav većine je da u ovom trenutku nema razloga za protest jer su hladnjačari poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dana povećali otkupnu cenu maline, a prema našim očekivanjima ona će biti još veća zbog slabog ovogodišnjeg roda”,kazao je Šunjevarić.

U Institutu za voćarstvo u Čačku, predviđajući da će rod maline biti upola manji od prošlogodišnjeg, a razlozi su duga, hladna zima, ali i prolećni mrazevi i vlažno vreme.

(Tanjug)

Foto: Gulliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.