Mali o OŠ Stari grad: Prljava kampanja opozicije

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali o OŠ "Stari grad": Prljava kampanja opozicije

Beograd -- Nikakva odluka o gašenju bilo kakve škole nije doneta, a tim pričama opozicija zlopotrebljava decu i roditelje, navodi gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Oni su očigledno ušli u prljavu izbornu kampanju i idu toliko daleko da u tu svrhu koriste i najmlađe sugrađane", naveo je Mali, napominjući da je u toku izrada studije o novoj mreži osnovnih škola na teritoriji grada, koja neće biti gotova pre polovine godine.

"Jedina istina je ono o čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ćuti, a to je da će grad ponovo stipendirati učenike srednjih škola, učenike sa invaliditetetom, studente i studente sa invaliditetom. O tome treba da se priča, a ne o izmišljotinama koje unose nemire u javno mnjenje", rekao je Mali Tanjugu.

Deca, rekao je gradonačelnik, ne smeju da budu deo političkih obračuna sa neistomišljenicima i nedopustivo je da se na takav način prikupljaju jeftini politički poeni.

"Mi se nikada na taj način nećemo baviti našim poslom", poručio je Mali.

On je naveo i da svaka odluka mora da bude usvojena od strane Skupštine grada, te da ne može da se govoriti ni o kakvim "odlukama preko noći".

"Dok sam ja gradonačelnik, svako dete u Beogradu će biti zaštićeno", zaključio je Mali.

Ranije tokom dana gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu saopštio je da odluka o preseljenju Sportske gimnazije u osnovnu školu "Stari grad" nije konačno doneta, ali je u ovom momentu to najoptimalnije i najrealnije rešenje, s obzirom da je funkcionisanje OŠ "Stari grad" dovedeno u pitanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.