Lukašenko: Ne blefiramo

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 14:58

Lukašenko: Ne blefiramo

Iskoristićemo sva moguća sredstva da zaštitimo Saveznu državu. Ne blefiramo, ozbiljni smo, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Rusija i Belorusija su prinuđene da se bore i da štite svoje interese u kontekstu informaciononog, političkog i ekonomskog rata koji Zapad vodi protiv njih, rekao je on na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u okviru Visokog državnog saveta Savezne države.

"Otvoreno kažem, ako bude bilo potrebno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristićemo sva moguća sredstva da zaštitimo Saveznu državu. Ne blefiramo, ozbiljni smo", istakao je Lukašenko.

"Nemamo pravo da izgubimo bitku za umove i srca naših građana u štampi, televiziji, i na digitalnom i ideološkom bojnom polju", rekao je beloruski predsednik, dodajući da sukob Zapada i Istoka neće oslabiti još dugo vremena nakon što topovi utihnu.

Beloruski lider je istakao da je Savezna država Rusije i Belorusije među liderima kada je reč o sličnim savezima država.

"Ako se osvrnemo na sveukupne rezultate koje smo postigli tokom prethpdnog perioda i to za kratko vreme, naš Savez je s pravom među liderima među ostalim savezima sličnog tipa", naglasio je beloruski lider.

Prema njegovim rečima, dobroj ekonomskoj saradnji Savezne države u prilog ide broj trgovinskih operacija - za proteklih 27 godina vrednost trgovine je porasla za više od četiri i po puta, a ključni pravac u bilateralnim odnosima je industrijska saradnja.

Na današnji dan je povezano više od 8.000 beloruskih i ruskih preduzeća, stotine hiljada radnih mesta, rekao je šef države i dodao da je Savezna država adekvatno izdržala prve masovne spoljnoekonomske udare.

Pritom, dodao je da Rusija i Belorusija sprovode 60 naučnih i tehničkih programa koji će pomoći u supstituciji uvoza u različitim industrijama i realizuju investicione projekte vredne više od 1,5 milijardi rubalja.

Kako neprijatelju nisu uspeli pokušaji ekonomske blokade, sada koristi vojnu ucenu u vidu gomilanja snaga i sredstava NATO u blizini granica Savezne države, kazao je on.

"NATO gradi snage i sredstva u blizini granica Belorusije i Ruske Federacije, posebno je ugrožena Kalinjingradska oblast", naglasio je Lukašenko, a prenosi portal Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.