Lansirani su

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 09:46

Lansirani su

Severna Koreja je rano jutros ispalila nekoliko krstarecih projektila prema Žutom moru, saopštila je južnokorejska vojska.

Detalje lansiranja analiziraju južnokorejske i američke obaveštajne službe, navodi se u saopštenju generalštaba Južne Koreje, prenosi Rojters.

To je poslednji u nizu raketnih testova i vojnih vežbi koje Pjongjang sprovodi poslednjih nedelja, uključujuci neuspelo lansiranje špijunskog satelita krajem prošlog meseca.

Južna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koreja je u petak najavila sankcije petorici pojedinaca i jednoj kompaniji iz Severne Koreje koji su učestvovali u razvoju nuklearnog i raketnog programa te zemlje.

Severnokorejska agencija KCNA izvestila je u četvrtak da je Pjongjang izveo simulirani nuklearni napad na ciljeve širom Južne Koreje, što je izazvalo kritike iz Seula.

Zajedničke godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD, poznate kao Štit slobode Ulči, završene su u četvrtak nakon 11-dnevnih vazdušnih manevara u kojima su učestvovali i B-1B strateški bombarderi.

Severna Koreja je protestovala zbog rasporedjivanja američkih letelica sa sposobnošću da nose nuklearno naoružanje, ispalivši dve balističke rakete samo nekoliko sati kasnije u znak odmazde.

Pjongjang već duže vremena kritikuje ove vežbe, koje doživljava kao probu za ratni sukob.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.