LIM SAMO ŠTO NE PRESUŠI!

Izvor: Kurir, 09.Sep.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIM SAMO ŠTO NE PRESUŠI!

PRIJEPOLJE - Vodostaj Lima kod Prijepolja od samo pet centimetara, izmeren je danas i najniži je od kako se na toj mernoj stanici beleže podaci o nivou reke.

"Prethodni najniži vodostaj Lima iznosio je 11 centimetara i izmeren je 26. avgusta 2008. godine. Tada je protok vode bio 11,3 kubna metra u sekundi, a danas je svega 8,1 kubik", rekao je šef Odseka za operativne hidrološke prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Dejan Vladiković.

On je naveo da se narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pet dana na slivu reke Lim ne očekuju padavine i da će vodostaj i dalje imati tendenciju manjeg opadanja i stagnacije.

Na krajnjem jugozapadu Srbije nije padala kiša koja je pre nekoliko dana padala u najvećem delu zemlje. To je dodatno pojačalo efekte suše koja u nekim predelima traje još od kraja juna.

Reka Kosaćanka je praktično suva, a Mileševka i Seljašnica jedva da se još mogu nazvati vodenim tokom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.