Kosmički program - uslov ostanka na poslu

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosmički program - uslov ostanka na poslu

Direktor američke kosmičke agencije NASA Majk Grifin izjavio je da ne želi da ostane na toj dužnosti ukoliko novoizabrani američki predsednik Barak Obama bude protiv nastavljanja programa za novi ljudski let na Mesec.

Grifin koji je na funkciju došao zahvaljući republikancima, kazao je da ne očekuje da ostane na tom mestu i posle 20. januara, kada predsedničku funkciju preuzima Obama, ali da nema ništa protiv ukoliko mu bude ponuđeno da zadrži mesto.

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uslov da ostane na funkciji Grifin je naveo da ne sme biti odustajanja od svemirskog programa predsednika Džordža Buša koji je prihvatio i Kongres.

Taj program koji se razvija već 35 godina, predviđa da se završi izgradnja Međunarodne kosmičke stanice, da se povuku zastareli "spejs-šatlovi", da čovek ponovo ode na Mesec i tamo se uspostavi baza, kao i da se nastavi ispitivanje asteroida u blizini Zemlje i planete Mars.

NASA planira da 2020. godine na Mesec pošalje posadu koja bi tamo uspostavila bazu i nastavila put ka Marsu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.