Knjiga solidarnosti RTS-a u Volujcu

Izvor: RTS, 31.Okt.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga solidarnosti RTS-a u Volujcu

Posle priče objavljene u našem programu o đacima OŠ "Dositej Obradović" u selu Volujcu kod Šapca, koji sami opremaju knjigama neuslovnu biblioteku, programska akcija naše kuće "Knjiga solidarnosti" obezbedila je ovoj školi oko 800 naslova.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, školska biblioteka u Volujcu danas je renovirana i opremljena knjigama angažovanjem đaka koji su vest o dolasku ekipe RTS-a dočekali sa velikim uzbuđenjem.

Ovde se knjiga voli više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od interneta, a novi prostor i darovi su velika motivacija.

"Mnogima će pomoći u daljem školovanju, jer će moći da shvate svet pisaca", kaže jedan učenik.

"Ja mnogo volim poeziju, volim da čitam, da učim. Znači nam da razvijemo znanje. Dobili smo i više prostora, do sada smo mogli samo da kažemo koju knjigu hoćemo bez zadržavanja", dodaju drugi.

Na dar od "Knjige solidarnosti RTS-a dobili su školsku lektiru, beletristiku, čak i knjige za predškolce. Ekipu koja je do sada sakupila oko 3 miliona knjiga i poklonila školama i manastirima, oduševili su zajedništvom i lepom priredbom.

"Vidimo kako je to lepo uradjeno sa toliko volje, rada i upornosti. Moram da priznam da nismo očekivali ovako nešto u Volujcu. Lepota je i dar "Knjige solidarnosti" i zahvalni smo Nikoli Mirkovu i Suzani Petrović", kaže Mihailo Šćepanović, urednik PA "Knjiga solidarnosti" RTS-a.

Opremanje biblioteke nije jedina akcija mladog kolektiva. Sami uređuju prostor i brinu o budućnosti.

"Naš moto je "Vera u uspeh, uspeha je pola". Mi pored matične škole imamo još 11 odeljenja i mi ćemo sada obogatiti biblioteke i u ostalim odeljenjima", kaže direktorka OŠ "Dositej Obradović" u Volujcu Suzana Petrović.

Iako su te biblioteke male, interesovanje za knjige je veliko, kao i učešće pojedinaca u ovoj humanoj i prosvetiteljskoj misiji.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.