KRIZA ZBOG DUGOVA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA ZBOG DUGOVA

Čedomira Jovanovića već nekoliko dana jure finansijeri i traže da im detaljno objasni na šta je spiskao pare koje su uložili u njegovu kampanju

BEOGRAD - Posle debakla na predsedničkim izborima lider LDP Čedomir Jovanović zapao je u dužničku krizu! Lov na birače bio je preskup, obećanja finansijerima koji su ga dotirali sa nekoliko stotina hiljada evra prevelika, a rezultati - tek 5,39 odsto iznad nule! Zbog toga Jovanović još od ponedeljka ujutru polaže račune >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svojim sponzorima, a poslednji sastanak, na kojem je pravdao troškove i objašnjavao krah, održan je u utorak kasno uveče.

Kurir ekskluzivno saznaje da se tog dana u 22 sata, u vili u Diplomatskoj koloniji na Banovom brdu, Jovanović sastao s jednim od svojih sponzora, koji je zahtevao da mu lider LDP objasni gde je završio novac koji je uložio u njega i iznese planove za budućnost. Ovaj ugledni srpski finansijer tražio je od Jovanovića da mu do tančina objasni i opravda gde je i kako spiskao pare koje je uložio u njegovu kampanju. Takođe, od lidera LDP traženo je objašnjenje s kojim je to pokrićem obećavao siguran ulazak u drugi krug izbora.

Jovanović, koji je, kako se spekuliše, ovaj sastanak pokušao da odloži zbog saslušanja pred istražnim sudijom Prvog opštinskog suda, uveče se spakovao i sa svojom svitom krenuo put Banovog brda iz centra grada. Sve vreme, kako za Kurir tvrdi izvor blizak šefu LDP, on je zabrinuto sedeo na zadnjem sedištu blindiranog „audija“, okružen telohraniteljima. U pratnji je imao samo jedan džip, jer je drugim, u međuvremenu, „prebio“ dugovanja prema svom bivšem telohranitelju.

- Na putu do Čukarice Jovanovićevi šoferi vozili su sumanuto, prelazeći iz jedne u drugu traku, mimo svih saobraćajnih propisa - tvrdi izvor našeg lista.

Brzinom munje projurili su pokraj crkve svetog Đorđa, a zatim i pored Šumarskog fakulteta. Samo minut pre zakazanog sastanka, skrenuli su ka vili Jovanovićevog mecene, što, prema rečima izvora Kurira, svedoči o panici šefa LDP koji, kako izgleda, ima velike šanse da zapadne u dužničko ropstvo ako ponovi neuspeh i na predstojećim lokalnim izborima, zakazanim za proleće. Jovanović juče nije odgovarao na pozive Kurira.[ antrfile ]

IMA SE, MOŽE SE

Iako su funkcioneri LDP u nekoliko navrata javno tvrdili da ih je kampanja koštala „samo“ 300.000 evra, u javnosti se spekuliše da je predsednička trka Jovanovića koštala mnogo više. Da li je Jovanović krio koliko je novca stvarno uložio u stotine sati reklama emitovanih na nekoliko televizija zarad imidža skromnog kandidata, ili da bi prikrio izvore jedne od najskupljih kampanja, može samo da se nagađa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.