Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA I DOS NAJPOPULARNIJI, RASTE BROJ APSTINENATA

Beograd -- Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica i dalje je najpopularniji politicar, a DOS napopularnija politicka grupacija u Srbiji, ali se broj potencijalnih apstinenata i dalje povecava, pokazalo je istrazivanje javnog mnenja agencije "Stratedzik marketing". U telefonskoj anketi, sprovedenoj na uzorku od 900 ispitanika na teritoriji Srbije bez Kosova, jugoslovenski predsednik ocenjen je priblizno istom ocenom kao i prethodne nedelje, 3,9. Prosecna ocena potpredsednika jugoslovenske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlade Miroljuba Labusa nesto je niza u odnosu na proslonedeljnu i iznosi oko 3,6, kao i prosecna ocena guvernera Narodne banke Jugoslavije Mladjana Dinkica, 3,5, dok je ocena premijera Srbije Zorana Djindjica vec mesec dana stabilna na nivou 2,8.

Ove nedelje bi za DOS glasalo oko 50 odsto ispitanika, sto je za 2 odsto nize nego prosle nedelje. Ispitanicima koji bi glasali za DOS postavljeno je pitanje za koga bi glasali ako bi Demokratska stranka Srbije i ostatak DOS izasli odvojeno na izbore. Procenat onih koji bi glasali za ostatak DOS porastao je u odnosu na proslu sedmicu sa 27,6 na 28,5 odsto. Za DSS bi glasao skoro 21 odsto ispitanih, sto je za 2 odsto manje nego prosle nedelje i 10 odsto manje nego pre mesec dana.

Broj apstinenata je sa proslonedeljnih 28,8 odsto porastao za 1 odsto, 8 odsto vise nego pre mesec dana. Popularnost Socijalisticke partije Srbije je opala za skoro 2 odsto, tako da sada iznosi oko 5.

Anketom su obuhvacena domacinstva koja imaju telefon, a to je kategorija koja obuhvata 74 odsto ukupne populacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.