Jeremić  u Istanbulu

Izvor: RTS, 06.Apr.2009, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u Istanbulu

Šef srpske diplomatije učestvuje u Istanbulu na forumu "Alijanse civilizacija". Vuk Jeremić rekao da je konferencija prilika za razgovor o tome kako 21. vek učiniti mirnim i doprineti boljem razumevanju kultura i civilizacija. Na marginama foruma susreti sa više ministara inostranih poslova.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić učestvuje na dvodnevnom forumu "Alijanse civilizacija" u Istanbulu, koja se održava pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija. Jeremić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je velika konferencija bila prilika za razgovor o tome kako 21. vek učiniti mirnim, a ne stolećem ratova i međuetničkih i međureligijskih sukoba.

"Pričali smo o tome kako doprineti boljem razumevanju kultura i civilizacija", kaže Jeremić. Prema njegovim rečima, Srbija će dati značajan doprinos takvoj diskusiji.

"Mi smo zemlja u kojoj ima puno etničkih zajednica, puno religija. Bili smo uspešni u harmonizaciji svih tih etniciteta i religija", istakao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je ovo bio skup na kome je Srbija iznela svoje gledište budućeg mira i harmonije između kultura i civilizacija u Jugoistočnoj Evropi.

Ministar Jeremić je, na marginama Drugog foruma "Alijanse civilizacija" u Istanbulu, imao susrete sa više ministara spoljnih poslova koji učestvuju na skupu.

Jeremić je razgovarao sa šefovima diplomatije Grčke Dorom Bakojani, Turske Ali Babadžanom, Španije Migel Anhel Moratinosom, Slovenije Samuelom Žbogarom, Švajcarske Mišlin Kalmi-Rej, Makedonije Antoniom Milošoskim.

Za sutra je planiran susret Jeremića sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Terijem Dejvisom, generalnim sekretarom Ibero-američke organizacije Enrike Iglesijasom i ministrom inostranih poslova Bangladeša Dipu Moni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roćen sutra u Istanbulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2009, 16:37

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen učestvovaće na 2. forumu Alijanse civilizacija u Istanbulu, saopštila je danas crnogorska vlada, prenosi Beta. Na skupu, koji će početi sutra i koji se organizuje pod okriljem Ujedinjenih nacij ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

NAJAVA ZA 6. APRIL

Izvor: Kurir, 06.Apr.2009

BEOGRAD, 06. april 2009. (FoNet) - ISTANBUL - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić učestvuje na forumu ALijansa civilizacija u Istanbulu BEOGRAD, 08:00 - Povodom obeležavanja 68. godišnjice od početka Drugog svetskog rata i bombardovanja gradova u Srbiji predstavnici Ministarstva rada i...

Nastavak na Kurir...

Jeremić u Istanbulu

Izvor: RTV Pink, 06.Apr.2009

. . . Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić učestvovaće na dvodnevnom forumu Alijanse civilizacija koji danas počinje u Istanbulu. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.