Британија: Снаге безбедности спремне да обезбеде крунисање Чарлса III

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 10:56

Британија: Снаге безбедности спремне да обезбеде крунисање Чарлса III

Британске снаге безбедности спремне су да 6. маја осигурају безбедност током крунисања краља Чарлса Трећег, изјавио је данас британски министар одбране Том Тугенхат. Фото: ТанјугCHANNEL 7 via AP) Министар је рекао за Скај њуз да је полиција реаговала невероватно брзо и професионално >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у синоћњем инциденту када је један мушкарац ухапшен испред Бакингемске палате због бацања патрона за сачмару.
Тугенхат је истакао да се месецима већ планира обезбеђивање крунисања, имајући у виду велики број различитих претњи, пренео је Ројтерс.
Британска полиција саопштила је у уторак да је ухапсила мушкарца који се приближио капијама Бакингемске палате и на тле које припада палати бацио предмете за које се претпоставља да су патроне за сачмару. „Мушкарац је ухапшен због сумње да је поседовао офанзивно оружје“, навела је полиција и додала да је изведена контролисана експлозија, пренео је Ројтерс.
Начелник полиције Џозеф Мекдоналд рекао је да нису пријављени испаљени пуцњи нити повреде полицајаца или грађана.
Бакингемска палата саопштила је да ни краљ, нити његова супруга Камила нису били у палати у тренутку када је дошло до инцидента.
Lideri sedam zemalja nisu pozvani na krunisanja kralja Čarlsa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија: Снаге безбедности спремне да обезбеде крунисање Чарлса III се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.