Заборављени анимирани ликови са малих екрана – ко вам највише недостаје? (III део)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 19:00

Заборављени анимирани ликови са малих екрана – ко вам највише недостаје? (III део)

У претходном тексту посетили смо Ципелград, светове Пере којота, Гокуа, Кременкових и многих других, али ту није крај. Фиктивних ликова вредних памћења у свачијем детињству има много, а понекад се вреди сетити ко нам је „правио друштво“ преко малих екрана. Фото: Wikimedia Commons/Julian >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Tysoe Мајстор Боб Сигурно се сећате – „Боооб је мајстор, ка-жу сви!“. Овај грађевински радник који чини се, ради бесплатно и обожава свој посао, био је популаран почетком 2000-их година у Србији. Скуп, Мак, Дизи, Лофти, Роли, Венди, Пилчард, Травис и Спад учинили су да зидање нових кућа делује лако и забавно и оставили нам бројне успомене.

Штрумпфови Мала плава створења појавила су се у Белгији најпре у виду стрипа, али су оживели кроз цртани филм и стекли светску популарност седамдесетих и осамдесетих година. Ликови као што су Велики Штрумпф, Штрумпфета, Гаргамел, Кефало, Мргуд, Трапавко и слични, послужили су и као инспирација за надимке многима, а у последње време оживљавају их анимирани филмови који поново враћају децу у свет плавих малих бића која живе у печуркама.

Тасманијски ђаво Тасманијски ђаво, иако лик из цртаћа, постоји и у стварном животу. Истоимена животиња понаша се, ипак, нешто другачије, али ми Тасманијског ђавола памтимо као дивљег, халапљивог лика чије неконтролисано вртење руши све пред собом, а највећи проблем му је Душко Дугоушко ког не може да улови.

Нинџа корњаче Многима је прва асоцијација на Микеланђела била човеколика корњача са нунчакама, а не сликар. Донатело, Рафаело и Леонардо такође су добили имена по италијанским уметницима ренесансе, а можда су баш због тога волели пицу. Живели су у канализацијама Њујорка, а учитељ Сплинтер их је учио вредностима нинџа живота које потичу из јапанске културе. Права интеркултурална мешавина која је залудела сву децу.

Мики Маус Један од најпопуларнијих и најстаријих цртаних ликова ставио је на мапу Волта Дизнија и његове цртеже. Појавио се у виду стрипа и цртаног филма у ком је имао карактеристичан пискави глас, а тај глас су му је у Србији, између осталих, позајмио легендарни Никола Симић.
Фото: Unsplash/Taha Сунђер Боб Коцкалоне Сунђер Боб, други Боб на овој листи, прави је пример цртаног јунака из прошлости, који је подједнако актуелан у садашњости. Серијал ове године пуни 24. године, а чак и деца од свега неколико година препознају жутог Коцкалонеа, Патрика звезду, Кебу крабу и свет Коралова. Глас му је у Србији дала мање позната позоришна глумица Владислава Ђорђевић. Осим гласа, у меморији многих вечно ће остати и – Кооооооо… живи у ананасу на дну мора?

Витез Која Још једна корњача, али овај пут у улози витеза, а не нинџе. Која је нешто старији лик ког памте генерације које су пратиле РТС у јутарњим часовима. Витез Која добио је глас од Милутина Татића, којег многи памте и из емисије „На слово, на слово“, а неке од споредних ликова гласом је оживео и већ помињани Никола Симић.

Цртаних и анимираних серијала препуних ликова који су били веома популарни на овим просторима остало је још пуно, али о њима више у „следећој епизоди“. Фото: Wikimedia Commons/Looney Toons Zaboravljeni animirani likovi sa malih ekrana – ko vam najviše nedostaje? (II deo)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заборављени анимирани ликови са малих екрана – ко вам највише недостаје? (III део) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.