Hodaćemo pametnim cipelama

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodaćemo pametnim cipelama

"Pametne" cipele koje istovremeno hlade i broje pređene stope, sa đonovima koji mogu da se konektuju na računar ili mobilni telefon, najnoviji su izum francuskog kreatora Karima Umnija. U prodaji bi mogle da se nađu najdalje za 10 godina.

Naime, najnovija generacija cipela moći će da izračunava pređene stope, ali i da pruži modućnost odabira željene temperature koja će grejati ili hladiti stopala do maksimalnih 40 stepeni Celzijusovih.

Pronalazač "pametnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cipela" prilikom predstavljanja ovog noviteta objasnio je da će đonovi ove obuće biti precizniji i detaljniji u pružanju informacija nego obični pedometri, preneli su belgijski mediji.

Na mobilnom telefonu ili računaru na koje su konektovane cipele biće prikazano ne samo pređeno rastojanje već i količina potrošenih kalorija, pređena putanja, brzina hoda.

Inače, "pametne cipele" nazvane su digitalno stopalo, a prema oceni stručnjaka naći će se u prodaji za pet do deset godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodaćemo u pametnim cipelama (VIDEO)

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014

"Pametne" cipele koje istovremeno hlade i broje pređene stope, sa đonovima koji mogu da se konektuju na računar ili mobilni telefon, najnoviji su izum francuskog kreatora Karima Umnija. U prodaji bi mogle da se nađu najdalje za 10 godina...Naime, najnovija generacija cipela moći će da izračunava...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.