Gutereš: Velika greška

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 09:39

Gutereš: Velika greška

Njujork -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da je vakcinalni nacionalizam velika greška i da bi proizvodnja vakcina protiv koronavirusa trebalo da se duplira.

"neke nacije vakcinišu svoju populaciju veoma brzo, ali i dalje imamo zemlje, pogotovo u onom delu koje su u razvoju, u kojima većina nije primila ni jedu dozu. Dakle, generalno, imamo dramatičnu razliku među zemljama kada je reč o vakcinaciji", istakao je Gutereš za ruske medije.

"Dakle, vakcinalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalizam je pogromna greška. Meni je jasno da svetska proizvodnja vakcina mora da se duplira kako bi se zadovoljile sve potrebe i zbog toga moramo da sarađujemo, a pogoto one zemlje koje imaju kapacitete za proizvodnju vakcina", rekao je još prv čovek Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.