Gradonačelnik na dobrom putu

Izvor: Blic, 29.Sep.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik na dobrom putu

Vladan Batić, lider DHSS

Pojedine odluke i reagovanja gradonačelnika Đilasa pokazuju da ima nade da Beograd postane istinska evropska prestonica. Ono što me raduje jeste njegova spremnost da se suprotstavi pritiscima i da ne prihvati lažne kompromise ni sa tzv. nevladinim organizacijama, pa čak ni sa koalicionim partnerima.

Iseljavanje Roma iz kartonskog naselja ispod Gazele u neuporedivo bolje uslove, izgradnja mosta preko Ade Ciganlije, projekat izgradnje mosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Borča-Zemun, sprečavanje parkiranja silnika na travnjacima i drugim nedozvoljenim mestima, njegova najava odlučne borbe protiv huligana i nasilnika, opravdane kritike pravosuđa zbog blagonaklonog odnosa prema ekstremistima, posebno tobožnjim navijačima, samo su deo onoga što zavređuje pažnju javnosti.

Ono što je rekao povodom prebijanja francuskih navijača rekao je iz srca, bez straha i bojazni od mogućih posledica, što mnogima vraća nadu u bolje sutra. Đilas najavljuje zabranu rada kladionica udaljenih manje od 150 metara od škola, kao i zabranu rada prodavnica koje deci toče alkohol.

Mislim da tu treba otići i korak dalje. Zabraniti rad svih kockarnica, kazina, podruma pića koji se nalaze u blizini škola, a svim restoranima, kafanama i kafićima odmah zabraniti rad ukoliko maloletnicima toče piće. Zabrana treba da se odnosi i na sve one koji maloletnicima prodaju cigarete.

Neka idu na Adu Huju, pa neka se kockaju, klade, piju i puše do mile volje. Takođe, treba ograničiti radno vreme restoranima i kafićima, a ne da rade praktično čitavu noć i da o epilogu tog rada sutradan gledamo u crnim hronikama.

Takođe, gradonačelnik treba da nastavi obuzdavanje gradske urbanističke mafije koja se neprimereno obogatila, da nastavi s uređenjem puteva, ulica i kolovoza, da dovrši rekonstrukciju Gazele i Pančevačkog mosta, da maksimalno ubrza dovršetak obilaznice i da dovrši most kod TE „Nikola Tesla” u Obrenovcu, koji bi spojio Vojvodinu sa Posavinom i Šumadijom.

Verujem da on to hoće i može. Da će nastaviti da bude, pre svega, prvi čovek Beograda, bez obzira na stranačke, koalicione, političke, politikantske i druge kalkulacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.