Građevinci prekinuli  štrajk glađu

Izvor: RTS, 21.Apr.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinci prekinuli štrajk glađu

Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", nakon obećanja da će im biti uplaćeno ono što im duguje Grad Kragujevac, prekinuli štrajk glađu. Štrajk će nastaviti u upravnoj zgradi dok ne dobiju obećani novac.

Bivši radnici kragujevačkog građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" prekinuli su štrajk glađu koji su počeli 11. aprila, tražeći isplatu zaostalih zarada i povezivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnog staža za više od dve godine.

Odluku o prekidu štrajka glađu radnici su doneli pošto im je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović obećao da će gradska uprava do utorka, 24. aprila, uplatiti sredstva koja duguje "Ratku Mitroviću" na ime ranije izvršenih radova.

Predsednik štrajkačkog odbora Predrag Radović rekao je će bivši građevinari nastaviti protest u upravnoj zgradi dok ne dobiju obećani novac za zaostale zarade.

Nad firmom "Ratko Mitrović", zbog duga od oko pet miliona evra sredinom prošlog meseca pokrenut je stečaj, a 110 radnika dobilo je otkaze.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.