GRAFITI u Beogradu postaće prošlost?

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAFITI u Beogradu postaće prošlost?

Zamenik gradonačelinka Goran Vesić kreće u borbu protiv grafita u Beogradu najavom da će se ubuduće na fasade nanositi tečno staklo i da će JKP „Gradska čistoća” biti nadležno za čišćenje fasada.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Vesić je istakao da će biti obavezno da se na fasade posle čišćenja nanosi tečno staklo koje će omogućavati da se novi grafiti mogu očistiti samo vodom jako brzo, navodi se u saopštenju Beoinfo.

"Vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da na taj način počnemo da štitimo naš grad, poput Berlina i Londona koji izdvajaju znatna sredstva za ovu namenu. Zato će naš sledeći korak biti da tražimo da jedan od uslova za dobijanje građevinskih dozvola za zgrade bude nanošenje tečnog stakla na zgrade u visini od dva metra "rekao je Vesić gostujući na TV Studio B.

"Grafiti su najveći problem, počinje BORBA protiv njih"

On je dodao da će se propisati da u gradskim zonama koje su značajne za turizam, sva pravna lica poput banaka, lokalne samouprave i poslovnih zgrada, imaju obavezu da u roku od godinu dana očiste svoje fasade i da ih održavaju čistim.

"To će kontrolisati Komunalna milicija jer nema razloga da oni koji ostvaruju profit radeći u našeg gradu, bilo da je to banka, pošta, ili neka firma, ne čiste svoje fasade. Time ćemo se aktivno pozabaviti u narednom periodu" najavio je Vesić uz napomenu da će ova odluka biti doneta na narednoj sednici Skupštine grada.

 Grafiti na Ambasadi Mađarske: Uhapšena žena! (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.