GOL! 1:1!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOL! 1:1!

Stigli smo do izjednačenja, Tošić u 90. minutu.

"Orlovi", srećno!

Nije nas bilo na evropskim prvenstvima od 2000. godine. Hajde da ovog puta bude drugačije!

U 18 časova u Jerevanu, prestonici Jermenije, reprezentacija Srbije počela put ka EURO 2016 u Francuskoj. "Orlove" čeka težak posao sa novim selektorom, Dikom Advokatom, koji će prvi put predvoditi naš tim u takmičarskim mečevima.

Rezultat je 1:1, u toku je drugo poluvreme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Jermeni su poveli u 73. minutu, golom Arzumanjana, sa tri, četiri metra od Stojkovića, ispred loše postavljenog Mitrovića. Naš tim surovo je kažnjen, koliko za propuštene šanse, toliko i za prilično indolentnu igru u stilu "nema problema, daćemo gol sigurno".

Naš tim je bio bolji, ali nije koristio šanse.

Fudbaleri gube od Jermenije! To je jos jedan razlog da se u Srbiji ulaze u fudbal, a ne u kosarku, vaterpolo, rukomet, atletiku, odbojku

— Šuntavilo (@Suntavilo) October 11, 2014

Pročitajte više od Jermenima i njihovim problemima.

Advokat se, za duel sa povredama oslabljenim Jermenija, odlučio za postavu sa jednim špicem.

Iste večeri, u našoj "skraćenoj" Grupi I, sastaju se još Albanija i Danska. Portugalija je slobodna... Na tabeli, Danci i Albanci imaju tri boda, ostali nijedan, s tim da je naša ekipa bila slobodna u prvom krugu, početkom septembra.

Srbija, po povratku iz Jermenije, dočekuje Albaniju u utorak uveče u Humskoj.

Da našim igračima neće biti lako, pokazali su i mečevi odigrani u petak uveče, kada su reprezentacije zemalja iz bivšeg Sovjetskog bloka namučile i Holandiju i Italiju, na gostujućim terenima.

A, nije da ni fudbalske reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i samostalne Srbije nisu same umele da zabrljaju u ulozi favorita.

SASTAVI:

JERMENIJA:
Berezovski - Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Mkrtčjan (od 52. Hovasepjan) - Edigarjan, Pizeli, Hovhanisjan, Hajrapetjan - Sarkisov, Manučarjan.

Састав домаће репстације: једанаест имена које је немогуће изговорити.

— Репстација Србије (@repstacija) October 11, 2014

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Kolarov - Gudelj, Matić, Marković (od 27. Marković), Tadić, Z. Tošić - Đorđević.

Na klupi su: Brkić, Rajković, D. Tošić, Tomović, Petrović, Jojić, Ignjovski, Kuzmanović, Lazović, Đuričić, A. Mitrović.

Ostanite uz MONDO, pratićemo događaje sa "Republike" uživo.

TOK UTAKMICE:

Intoniraju se himne. Naši su zagrljeni i pevaju, a domaći navijači zvižde. Neka to samo dodatno motiviše naš tim!

National anthem of Serbia: Bože pravde. National anthem of Armenia: Chop Suey!

— nenadsuperzmaj (@nenadsuperzmaj) October 11, 2014

Publika glasno peva himnu Jermenije. Kapacitet "Republike" je 14.000 mesta, otprilike polovina sedišta je popunjena.

Domaći su u potpuno crvenoj, naši u potpuno beloj opremi.

Ajmo Orlovi, učinite da se nerviramo zbog vas na velikom takmičenju.

— Aleksandar Mitrovic (@AljosaMitrovic) October 11, 2014

1 - Počela je utakmica. Jredno je jasno, u proseku smo bar za pet, šest centimetara viši od rivala. Da li ćemo to uspeti da realizujemo?

4 - Dok se igra razvija, još jedna stvar "upada u oči" - reprezentativci Srbije nemaju prezimena na leđima dresova. Neozbiljno od strane našeg Saveza.

10 - Igra se pomalo rastrzano s obe strane. Pravih šansi nije bilo, ali je naš tim uspeo dva puta da stvori priliku preko leve strane gde su Marković i Kolarov. Jermeni s tribina dižu glas čim crveni pređu pola, ali daleko od toga da su bili opasni.

14 - Grešimo u dodavanju. Pre svih, bekovi Ivanović i Kolarov.

15 - Kolarov je probao iz slobodnjaka, sa velike udaljenosti. Okvir gola jeste pogodio, ali je Berezovski to lako ukrotio!

Matija #Nastasić igra prvi takmičarski meč od 10. avgusta i engleskog Komjuniti Šilda (Siti - Arsenal 0:3). #serbia#orlovi#srbija

— Nikola Janković (@nixonbelgrade) October 11, 2014

20 - TADIĆ! Naša "desetka" bacila je Berezovskog na pod udarcem sa 20 i kusur metara. Kapiten Jermenije morao je da da svoje najbolje da bi zaustavio bombu igrača Sautemptona.

26 - Prošlo je više od polovine prvog dela igre. Inicijativu imamo, šanse ne. Dva puta Marković se našao na zemlji za kratko vreme i pokazuje selektoru da ne može.

27 - IZMENA U SRBIJI: Kuzmanović umesto Markovića. To nije samo puka zamena, već menjamo i sistem, jer je izašao krilni napadač, a ušao centralni vezni igrač.

Hajde da vidimo kako će to izgledati u narednim minutima...

28 - DVE ŠANSE ZA ORLOVE!

U razmaku od 20-ak sekundi, Srbija je imala dve šanse za gol, od kojih je druga bila svakako najbolja na utakmici. Prvo je posle akcije na petoparcu, Kuzmanović tukao sa 18 metara pod prečku i naterao Berezovskog na intervenciju.

Posle kornera, kapiten Ivanović pokušao je glavom iz idealne pozicije, ali je bio malo neprecizan!

31 - DOBRO JE! Prva intervencija Stojkovića na utakmici, ali ključna! Brazilac Pizeli imao je "sto godina" da se namesti na šut, tukao je levom sa 20 metara u donji desni Stojkovićev ugao, ali je naš golman intervencijom poslao loptu u korner.

36 - TOŠIĆ! "Bambi" je imao odličnu šansu, posle nove akcije našeg tima po levom boku, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane, jačom levom nogom, Berezovski ukrotio bez problema.

42 - ĐORĐEVIĆ! Ređaju se šanse našeg tima i promašaji našeg tima. Ovog puta, posle centaršuta Kolarova, Đorđević nije bio precizan glavom sa sedam metara. Nije imao čuvara na leđima, potpuno ga je nadskočio, ali trzaj nije bio dobar.

Upkos šansama koje stvaraju "orlovi", utisak je da previše "diraju" loptu. Čini se kao da igraju mnogo jednostavnije u svojim klubovima...

45 + 1 - Prvi žuti karton na utakmici. Za Nastasića, zbog faula nad Pizelijem. Faul je načinjen na 40 metara od našeg gola, prilično nepotrebno.

POLUVREME: Prvih 45 minuta za brigu. Šanse jesmo stvarali, stopostotne ne, ali bilo je prilika da se povede. Nismo ih iskoristili. Ostaje nam još 45 minuta da postignemo bar gol, dok je jasno da i dalje tražimo pravu igru. Ovaj meč trebalo bi da dobijemo na suvi kvalitet, ali imamo protivnika koji je angažovan, koji brže trči od nas i koji se brani sa deset igrača.

Have to be a lot better in the 2nd half if we want to win, need to risk more going froward. Bring on Mitrovic

— Serbian Football (@SerbianFooty) October 11, 2014



DRUGO POLUVREME:

46 - Ekipe koje su završile prvo, počele su drugo poluvreme.

52 - Izmena u jermenskom timu, vezista za vezistu i odmah velika šansa. Plej Pizeli asistirao je Sarkisovu, koji je sa peterca, glavom, poslao loptu preko prečke!

Naši fudbaleri moraju da se zapitaju šta bi se desilo da ovako, opušteno, kao na treningu igraju, greše i promašuju u svojim klubovima

— Milojko Pantić (@PanticMilojko) October 11, 2014

57 - VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU! Matić je sjajno proigrao Tošića, koji je u idealnoj poziciji pokušao da primi loptu, umesto da proba da šutira iz prve, uradio je to loše i - propala je nova prilika za naš tim.

62 - MITROVIĆ! Ponovo prekid, ponovo šansa, ovog puta Mitrović šutira glavom preko prečke! Imamo visinu, imamo prednost u vazduhu, ali za duže od sat vremena nismo to uspeli da iskoristimo.

Nemanja Matic has sent has set his teammates up for great chances 3 times all 3 times they messed up the first touch

— Serbian Football (@SerbianFooty) October 11, 2014

Jermeni, kada ih čuva Nastasić, padaju kao pokošeni tražeći isključenje našeg igrača koji ima žuti karton.

67 - Jermeni prave drugu izmenu i deluje da će još jače braniti svoj gol i samo ispucavati lopte ka Sarkisovu.

71 - Advokat pravi prvu neiznuđenu izmenu. Lazović se vraća na teren za reprezentaciju Srbije posle četiri godine, iz igre izlazi Đorđević. U formaciji se ništa nije promenilo... Nadamo se da u igri hoće. Još 20 minuta nade i strepnje.

Na utakmicama Srbije "početno ispitivanje snaga" traje oko 80 minuta. A onda napadnemo dugim loptama jer to niko ne očekuje.

— nenadsuperzmaj (@nenadsuperzmaj) October 11, 2014

73 - Jermenija vodi. Jermeni su nam ugurali loptu u gol sa tri metra. Posle centaršuta, lopta je stigla do Voskanjana na ivici šesnaesterca, on je driblao i uputio jaku loptu na peterac, gde je Arzumanjan u padu poentirao ispred loše postavljenog Mitrovića.

74 - Kada je video dokle smo došli, Advokat je ubacio Aleksandra Mitrovića na teren.

81 - Naš tim deluje sluđeno, zbunjeno. Jermeni su opasniji od kada su poveli.

83 - PENAL ZA JERMENIJU!

Kontra Jermena, Sarkisov je bio 1 na 1 sa Mitrovićem, proturio mu je loptu kroz noge, Mitrović ga je zaustavio malo telom, malo laktom i dosuđen je penal, opravdano.

84 - BRANI STOJKOVIĆ! Pizeli je šutirao levom sa 11 metara, a naš golman fantastično reagovao i odbio loptu u polje, posle čega je Brazilac (zbog potpune nezainteresovanosti naših igrača da pokupe odbitak) imao još jednu šansu za šut, ali je Stojković i drugi put "izvadio loptu iz gola".

Sjajna minijatura našeg golmana. Bar nešto...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.