File u Beogradu, prvo sa Nikolićem

Izvor: Mondo, 18.Mar.2013, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File u Beogradu, prvo sa Nikolićem

Evropski komesar za proširenje Štefan File sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Posle sastanka u zgradi Predsednika Srbije, predviđene su izjave za medije.

File će razgovarati i sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najavljeno iz Brisela, File će u Beogradu, tokom jednodnevne posete, imati redovne konsultacije uoči podnošenja aprilskog izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

"Reč je o redovnim konsultacijama uoči predstojećih važnih odluka vezanih za Srbiju", rekao je Tanjugu Fileov portparol Peter Stano.

Posle razgovora Filea i Dačića, sastaće se i delegacije Srbije i EU.

U delegaciji Srbije, pored premijera su potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, a u delegaciji EU su osim Filea, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i šef Političkog odeljenja Luka Bjankoni.

Stano je podsetio da će Evropska komisija u aprilu podneti izveštaj o napretku Srbije u evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine, nekon čega će Savet odlučiti o dodeljivanju datuma za početak pregovora o pridruživanju.

Posle Beograda, File će posetiti Prištinu.

(Tanjug/Foto: Zoran Žestić, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.