Erdogan će predložiti Putinu

Izvor: B92, 12.Sep.2022, 10:55

Erdogan će predložiti Putinu

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predložiće Vladimiru Putinu da održi sastanak sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

Erdogan bi trebalo da se s ruskim predsednikom sastane u uzbekistanskom gradu Samarkandu.

"Najvažnija tema sastanka Erdogana i Putina biće situacija u Ukrajini. Erdogan će ruskom kolegi preneti poruku da će Turska nastaviti da ulaže sve napore da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okonča rat i postigne održiv prekid vatre kroz inicijative posredovanja", preneo je turski "Hurijet".

"Predsednik Erdogan će, takođe, naglasiti važnost diplomatskoh rešenja. Očekuje se da će tokom sastanka dvojice lidera na dnevnom redu biti i moguća vojna operacija protiv Sirije", dodaje taj list.

Dodaje se i da će jedna od glavnih tačaka dnevnog reda na predstojećem sastanku lidera Turske i Ruske Federacije biti funkcionisanje koridora kojim se izvozi žito iz crnomorskih luka, navodi RIA Novosti.

"Posle Putinove izjave da, na njegovu žalost, žito ide u bogate zemlje, Erdogan će tražiti da se ruska roba šalje koridorom na brodovima kojima koordinira Turska", dodaje turski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA AGENDI UKRAJINA I SIRIJA Erdogan će predložiti Putinu da se sastane sa Zelenskim

Izvor: Blic, 12.Sep.2022

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predložiće na sastanku u uzbekistanskom Samarkandu ruskom kolegi Vladimiru Putinu da održi sastanak sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.