Dele satove pred gladnima

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2017, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dele satove pred gladnima

U najsiromašnijoj srpskoj opštini na Kosovu, gde većina građana živi uz pomoć narodne kuhinje, opštinari se čašćavaju satovima. Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu pokrenulo je istragu protiv predsednika Skupštine opštine Novo Brdo i još 15 opštinskih odbornika jer su novac koji su dobili iskoristili da kupe sebi ručne satove.

Za te potrebe, opštinska Kancelarija za nabavku raspisala je tender u ukupnom iznosu od 1.000 evra.

Predsednik Skupštine opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Novo Brdo, Predrag Stojković, kaže za "Vesti" da je to odluka Skupštine opštine na koju menadžer za javne nabavke nije imao primedbe.

On kaže da su satovi kupljeni za odbornike, dva asistenta i vozača u vrednosti od oko 50 evra, te da su nabavljeni u znak zahvalnosti za kraj četvorogodišnjeg mandata.

On takođe veruje, da ova priča ima političku pozadinu.

- Ova, kao i sve slične odluke, idu kod menadžera za javne nabavke koji proverava da li je to u redu i da li ovakva odluka može da se realizuje. Primedbe nije imalo ni Ministarstvo za lokalnu samoupravu koje je naredna instanca u postupku, pred raspisivanje tendera. Odluku nisam lično ja doneo, već 15 odbornika, među kojima su petorica Albanci. Mislim da je ovo politička igra Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, koje je dovelo do toga da se javi tužilaštvo - kaže Stojković.

On takođe podvlači da u opštini nisu obavešteni da je tužilaštvo pokrenulo postupak i da niko kod njih nije dolazio niti ih obavestio.

Stojković kaže da su spremni da prilože svu dokumentaciju i da bilo kome pokažu da je sve u skladu sa zakonom.

Bez obzira da li se na kraju ispostavi da li je kupovina satova u skladu sa zakonom, svakodnevne slike ispred narodne kuhinje u Prekovcima, koja se takođe bori da opstane i nahrani Srbe iz Novog Brda, jasno pokazuju o kakvom je činu reč.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.