Dani Beograda

Izvor: RTS, 16.Apr.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dani Beograda"

Manifestacija "Dani Beograda", kojom se obeležavaju značajni datumi u istoriji grada, počinje danas i održavaće se do 19. aprila na više lokacija. Organizatori navode da su svi programi besplatni.

Na više lokacija u Beogradu od danas pa do 19. aprila održavaće se manifestacija "Dani Beograda".

Tokom četiri dana, publika će moći da obiđe zanimljive izložbe, odsluša koncerte uključujući i autorski koncert Zorana Erića kao i međunarodni festival harfe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i da učestvuje na Beogradskom Maratonu - jednom od centralih programa manifestacije.

"Dani Beograda se sa različitim kulturnim, sportskim i turističkim programima obeležavaju od 2002. godine, u znak sećanja na dva značajna datuma u istoriji grada", rekla je ranije pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić najavljujući manifestaciju.

"Slovensko ime Beograd prvi put je pomenuto 16. aprila 878. godine u pismu pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu, dok je 19. aprila 1867. godine poslednji turski komandant Ali Riza-paša simbolično predao ključeve grada Knezu Mihailu na Kalemegdanu čime je, posle gotovo trovekovne okupacije, Beograd ponovo postao srpski grad", objasnila je Pašićeva.

U okviru manifestacije juče su dodeljene Nagrade Beograda najzaslužnijim sugrađanima, a uručenje će biti organizovano 19. aprila.

Zbog krize i skromnih finansijskih mogućnosti organizatori su ove godine odlučili da pruže šansu mladim talentima da se predstave, ali su naveli da su svi programi besplatni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.