Радионица савременог плеса „CONTAKIDS“ у КС Млин, 28. априла

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 11:58

Радионица савременог плеса „CONTAKIDS“ у КС Млин, 28. априла

У склопу програма Култура од А до Ш, односно пројеката „Разиграни четвртак“ и „Подршка родитељству“ Новосадски дечији културни центар/Дечија културна станица Млин 28. априла у 17:30 часова организује радионицу савременог плеса под називом „CONTAKIDS“ намењену за децу и родитеље/старатеље. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Културна станица Млин „Разиграни четвртак“ је једна од млађих активности Новосадског дечијег културног центра који се реализује сваког последњег четвртка у месецу, са различитим програмима који обједињују неформално културно образовање деце и младих. Пројекат „Подршка родитељству“ има за циљ да мала деца и њихови најближи одрасли сродници: маме, тате, баке, деке, тетке, стричеви или ујаци, заједно проведу квалитетно и креативно време, науче нове вештине које ће моћи касније да примене и код куће, као и да стекну нове пријатеље са којима могу да развијају машту.
***ОБАВЕЗНО ПОНЕТИ опрему за вежбање и ЧИСТЕ ЧАРАПЕ за децу и родитеље *** Максималан број полазника: 8 деце + 8 одраслих = 16
Опис: Радионица је намењена партнерском раду и односу деце и родитеља/старатеља. Ово је време у којем родитељи и деца упознају једни друге као плесне партнере, кроз физичку и емотивну подршку. Основа те подршке лежи у додиру. Као деца кроз додир схватамо свет. Како одрастамо, наша друга чула постају доминантни канали наше комуникације са светом.
Током радионице родитељи ће бити подстакнути да као једнаки партнери учествују у заједничком плесу са својом децом, без предумишљаја о томе како тај плес треба да изгледа. Деци ћемо предлагати и подстаћи их да користе своју снагу у пењању на родитеље и хватању за њих и тако побољшају своје моторичке способности. Инсистирање на контакту и додиру утиче на емотиван и моторички развој како код одраслих тако и код деце. Дете је подстакнуто да буде активно, да се нађе у различитим физичким ситуацијама и научи како да избегне негативне последице тих ситуација уз активно учествовање родитеља.
Заједнички плес поставља улоге одраслих и детета у равноправан положај; свако има слободу да изабере свој следећи потез. Дете развија своју независност уз подршку родитеља и ново слободније физичко кретање.
Радионицу води: Јована Ракић Киселчић, плесни педагог, кореограф, антрополог
Инфо и резервације на: 021 521447 / slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs
Otvaranje izložbe Otkriveni svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Радионица савременог плеса „CONTAKIDS“ у КС Млин, 28. априла се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.