САД: Суд одбацио Трампову тужбу за клевету против “CNN“-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 08:03

САД: Суд одбацио Трампову тужбу за клевету против “CNN“-а

Федерални судија америчке државе Флориде одбацио је тужбу бившег америчког председника Доналда Трампа против Си-Ен-Ена за клевету и захтев за исплату 475 милиона долара. Фото: Танјуг/AP/Jill Colvin Трамп је навео да је та мрежа његове тврдње о изборној превари 2020. назвала „великом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лажи“ и доводила га у везу са Адолфом Хитлером.
У пресуди, изреченој касно у петак, судија Раг Сингал,
кога је Трамп именовао 2019. године, истакао је да наводи Си-Ен-Ена представљају став, а не чињеницу и да због тога не могу бити предмет тужбе за клевету.
„Наводи Си-Ен-Ена, иако су били одвратни, нису били по закону клеветнички“, рекао је Сингал, који је судија у федералном суду у Форт Лодердејлу на Флориди, у близини Трамповог одмаралишта Мар-а-Лаго, пренео је Ројтерс.
Трамп је поднео тужбу у октобру 2022. године против Си-Ен-Ена због пет случајева клевете у вези са коментарима о његовим тврдњама о изборима 2020. које је та телевизијска мрежа назвала „великом лажју“.
Од покретања своје прве председничке кампање 2015.
Трамп је често нападао медије чије извештавање “не воли, а Си-Ен-Ен му је омиљена мета“, додаје Ројтерс.
Трамп је фаворит за републиканску председничку номинацију 2024, упркос томе што се суочава и са државним и федералним оптужницама, додаје британска агенција.
Na Horgošu i Kelebiji automobili na izlazi čekaju dva, a na ulazu jedan sat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Суд одбацио Трампову тужбу за клевету против “CNN“-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.