Bebe preživele udes

Izvor: RTS, 12.Feb.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebe preživele udes

Dimitrije, Dunja i David Mitrović, devetomesečne bebe iz sela Stajkovaca kod Vlasotinca, ostale su nepovređene u sudaru kamiona i sanitetskog vozila, kojim su se vraćale sa kontorole iz Beograda.

U sanitetskom vozilu, koje je pre tri dana udarilo u kamion, nalazile su se i devetomesečne bebe iz sela Stajkovaca kod Vlasotinca.

Dimitrije, Dunja i David Mitrović su na svet došli drugog maja prošle godine. Bila je to velika radost za ukućane ali i čitavo selo. Bebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << začete vantelesnom oplodnjom, rođene su u sedmom mesecu.

Devetog februara vraćali su se sa kontorole iz Beograda, na koji idu svaka tri meseca. Sa roditeljima, tetkom i tečom nalazili su se na dva sata od kuće.

"Miki je bio kod mene, u ruci. Ja sam ga ispustila, ne sećam se kad, kako, ni gde. Malo je nagnječio rukicu, i malo ima modrice, ali su dobro svi", kaže majka Ankica Mitrović.

Otac Dejan zadovoljan na to dodaje: "Bogu hvala, sve se završilo valjano!"

Mitrovići taj dan nikad neće zaboraviti. Još dugo će im trebati da se od udesa potpuno oporave. Zbog toga su uz njih njihovi najrođeniji.

Srećom u nesreći, Dimitrije, Dunja i David prošli su nepovređeni. Doktorka Aleksandra Stojanović će ih, ipak, svakodnevno obilaziti.

"Dunja je malo prehlađena, Dimitrije je odlično, a mislim da je i David dobro", rekla je  doktorka Stojanović.

Jedine trojke u opštini Vlasotince rastu okružene ogromnom ljubavlju. Ona nadoknađuje sve, i to što nemaju krevece i što sedmočlana porodica živi samo od dedinih dnevnica u građevini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.