Bajramska sofra za sve Novopazarce

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajramska sofra za sve Novopazarce

Gradska uprava Novog Pazara priredila je tradicionalnu Bajramsku sofru za sve građane, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Gradsko šetalište kod šedrvana bilo je prepuno gostiju koji su zajedno proslavili veliki praznik.
Da verski praznici zblizavaju ljude potvrdjuje i Bajramska sofra, a iskreno prijateljstvo, tolerancija i sloga u kojoj i danas zive Srbi i Bosnjaci neguje se vekovima  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ovoj multietnickoj sredini.

"Ja sam došla da proslavim sa svojim komšijama, prijateljima, mojim saradnicima veliki praznik Ramazanski Bajram, tako da i oni dolaze na naše praznike", kaže Vesna Antić.
Mirsad Zečević pohvalio je one koji su organizovali Bajramsku sofru: "Ko je ovo projektovao, ko je ovo napravio ovako sve da bude. Ovo je nesto fenomenalno."
"Hvala vam za Novi Pazar, mnogo lepo smo provedeli", kaže Ramadan Zećirovski. "Tu ima svega i svačega."
Gosti Bajrmske sofre uživali su u tradicionalnim kulinarskim specijaltetima, a da druženje bude slađe tu su nezaobilazne tulumbe i baklave.
"Čast nam je da za tom sofrom podelimo radost, sreću, sa svim građanima Novog Pazara", naglašava Ulfeta Demčević, predstavnica Grada Novog Pazara, "odziv je bio jako dobar i mislim da smo u tome uspeli."
Ramazanski Bajram se proslavlja tri dana tokom kojih se priređuju razne svečanosti.  Recimo i to da su  Bajramske sofre organizovale i brojne političke i verske organizacije.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.