ABA: Pobeda Partizana za brz zaborav

Izvor: Mondo, 04.Nov.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Pobeda Partizana za brz zaborav

Umorni i ne baš raspoloženi crno-beli, odigrali dovoljno dobro da nanesu Splitu prvi poraz ove sezone na Gripama - 72:79 (17:19, 16:18, 13:20, 26:22).

Teška utakmica posle evroligaškog gostovanja u Barseloni, ali što je najvažnije za Partizan mt:s - nova pobeda.

Skor u ABA ligi popravljen je na 6-1, što garantuje ostanak na drugom mestu, a možda i proboj na prvo, ako Cedevita u ponedeljak, kao domaćin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << savlada Igokeu.

Partizan je u Splitu slabo izvodio slobodna bacanja (23/37), često igrao dekoncentrisano i stihijski u fazi napada, ali su u korist Vujoševićevog tima "prelomili" skok i odbrana, uz bljesak Danila Anđušića krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

Reprezentativni bek je na početku sezone neočekivano ispao iz rotacije, da bi ga na teren vratila povreda Bogdana Bogdanovića. Anđušić je i protiv Barselone i protiv Splita pokazao da zaslužuje da igra. Sa "jačom" minutažom bi verovatno došla i malo pažljivija selekcija šuta i tada bi ovaj momak bio još korisniji za ekipu.

"Žutima" je za 16 minuta dao 21 poen, ubacio tri od četiri trojke i bez greške šutirao bacanja (8/8).

SPLIT: Subotić 10, Rajnholt 5, Vujčić 12 (6sk, 4as), Kraljević, Markulin, Krušlin 9 (5sk), Dijan 13 (6sk), Sobin 6, Mimica 13, Vuković 4, Marineli.

PARTIZAN MTS: Tomas 8 (6sk), Milutinov 4 (3sk), Vesterman 9, Lučić 3 (5sk, 3as), Milosavljević 6, Gagić 9 (5sk, 5izg), Musli 2 (4sk), Čakarević, Đekić, Gordon 12 (12sk), Anđušić 21, Bertans 5.

Split je ove sezone neugodno gostovanje za svakoga, o čemu svedoče pobede nekadašnjeg trostrukog prvaka Evrope nad Crvenom zvezdom i Cedevitom.

Veteran Nikola Vujčić i još par iskusnijih igrača odlično predvode mlade snage i ne prestaju da se bore do poslednjeg sekunda. To je osetio i Partizan, kojem ni 76:62 u 37. minutu nije bilo dovoljno za opuštenu završnicu meča.

Začas je Split smanjio na 77:70, što je crno-bele uvelo u nervozu i kao indirektnu posledicu imalo proklizavanje i bolan pad na leđa Lea Vestermana...

Osim u prvoj četvrtini, Partizan je odigrao standardno dobru odbranu na unutrašnjim pozicijama, a duge ruke i aktivnost crno-belih bitno su uticale i da "žuti" uđu u seriju promašaja van linije 6,75 metara (na kraju 2/18).

Pobednika je najavila serija od 16:6 između 27. i 31. minuta, kojom je srpski šampion poveo sa 60:46.

Prethodno je Duško Vujošević dobio tehničku grešku zbog opravdanog protesta (Splićani izvadili loptu iz svog koša), ali je Anđušić sa tri trojke i akcijom "koš i faul", uz pomoć Torija Tomasa i Drua Gordona, brzo umirio publiku na Gripama.

Zanimljivo je da je Gordon zbog problema Gagića i Muslija sa faulovima dosta vremena igrao "peticu".

Priliku je ponovo iskoristio perspektivni centar Nikola Milutinov, koji je uz Vestermana bio najzaslužniji za seriju od 10:0 i preokret na 22:17, na prelasku prve u drugu četvrtinu.

Crno-beli od ponedeljka uveče počinju pripreme za evroligašku utakmicu sa Bambergom (petak u Pioniru). Dva dana kasnije na programu je "večiti derbi".

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.