Сенат САД одобрио помоћ Украјини, Израелу и Тајвану од 95 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2024, 08:19

Сенат САД одобрио помоћ Украјини, Израелу и Тајвану од 95 милијарди долара

Амерички Сенат усвојио је закон којим се одобрава пакет безбедносне помоћи Израелу, Украјини и Тајвану у вредности од укупно 95 милијарди долара. Фото: Wikimedia Commons/USCapitol За усвајање закона, који је прошао Конгрес након вишемесечног одлагања, гласало је 79 сенатора, а њих 18 против, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је далеко више од потребне већине у Сенату од 100 чланова да би закон био усвојен.Како би закон ступио на снагу, потребно је да га потпише председник САД Џозеф Бајден.
Пакет помоћи предвиђа 61 милијарду долара за Украјину, 26 милијарди за Израел, и око 8.12 милијарди за “супротстављање комунистичкој Кини“ у Индо-Пацифику, док је четврти део пакета намењен за мере које ће довести до потенцијалне забране апликације ТикТок у САД, мере да се замрзнута руска имовина пребаци Украјини и нове санкције Ирану, преноси Ројтерс.
„Потписаћу овај законски предлог чим сутра стигне на мој сто и обратити се Американцима, како бисмо почели да шаљемо оружје и опрему Украјини ове недеље. Потреба је хитна: за Украјину која се суочава са неумољивим бомбардовањем Русије, за Израел који је управо био суочен са нападом Ирана без преседана, за избеглице и оне погођене конфликтима и природним катастрофама широм света, укључујући у Гази, Судану, Хаитију“, поручио је Бајден.
Makron i gradonačelnica Pariza plivaće u Seni da bi dokazali visok kvalitet vode

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сенат САД одобрио помоћ Украјини, Израелу и Тајвану од 95 милијарди долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.