Председник Египта: Обнова Појаса Газе коштаће 90 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 11:14

Председник Египта: Обнова Појаса Газе коштаће 90 милијарди долара

Египатски председник Абдел Фатах ал-Сиси изјавио је да ће за обнову разореног Појаса Газе бити потребно најмање 90 милијарди долара. Фото: Танјуг/AP Photo/Amr Nabil Он је у говору у Каиру рекао да је затражио од египатских институција да процене трошкове обнове Појаса Газе, која је значајно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разорена у израелским нападима и нагласио да ће бити потребно 90 милијарди долара за то, преноси Анадолија.
Истакао је да је „оно што се дешава у Гази изазов за Египат и читав регион“.
„Прелаз Рафа је отворен нон-стоп и ми желимо да унесемо помоћ у Појас Газе“, рекао је Ал-Сиси.
Додао је да је Египат доставља хуманитарну помоћ ваздушним путем у Газу јер је испорука хране, лекова и других потрепштина друмским путем отежана.
Египат, Уједињени Арапски Емирати, Јордан, Катар, Оман и Бахреин већ недељу дана изводе заједничке операције достављања хране ваздушним путем у Гази, а то чине и САД.
Израел је након напада Хамаса 7. октобра покренуо офанзиву на Газу у којој је до сада погинуло скоро 31.000 Палестинаца, а повређено више од 72.500 људи.
Расељено је око 85 одсто становника Газе, а многи су на ивици глади јер недостају храна, вода и лекови.
У израелским нападима оштећено је и 60 одсто инфраструктуре у Појасу Газе, наводи агенција Анадолија.
Kontradiktorne izjave Bajdena o mogućoj izraelskoj invaziji na Rafu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Египта: Обнова Појаса Газе коштаће 90 милијарди долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.