Украјина: Русија намерава да уз помоћ Вагнера заузме Бахмут до 9. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 14:47

Украјина: Русија намерава да уз помоћ Вагнера заузме Бахмут до 9. маја

Заменица министра одбране Украјине Хана Малијар изјавила је данасда Русија доводи припаднике паравојне формације Вагнер са линије фронта у град Бахмут, и да Москва намерава да заузме тај град до 9. маја, када се слави, како је рекла, Дан победе Совјетског савеза. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Libkos Раније данас, власник и вођа руске паравојне формације Вагнер, Јевгениј Пригожин, изјавио је данас да ће његове снаге напустити украјински град Бахмут 10. маја.
“Изјављујем у име Вагнерових бораца, у име Вагнерове команде, да ћемо 10. маја 2023. године у обавези да пребацимо наше положаје у насељу Бахмут јединицама Министарства одбране и повучемо остатке Вагнерових логистичких кампова, како бисмо могли да “полижемо ране“. Вангерове јединице извлачим из Бахмута јер је бесмислено да у недостатку муниције бесмислено иду у пропаст“, рекао је Пригожин.
“Имамо 70 одсто несташице муниције. Шојгу! Герасимове! Где је више та муниција?“, речи су које је Пригожин узвикује на том снимку. На снимку се потом види како он показује на тела и каже да је реч о погинулим Вагнеровим борцима.
“Ово су Вагнерови момци који су данас умрли. Крв је још свежа. Дошли су овде као добровољци и умиру док се ви гојите у својим канцеларијама“, рекао је Пригожин. Агенција подсећа да је Пригожин започео јавну свађу са руским начелницима одбране прошле године, оптужујући их за некомпетентност и намерно одузимање муниције Вагнеру због личног анимозитета према њему.
Додаје се да се последњих недеља Пригожин “уздржао“ од јавних напада на Шојгуа, иако је и даље сугерисао да је наводно намерна несташица муниције довела до више жртви припадника Вагнера.
Vagner napušta Bahmut 10. maja; Lavrov: Rusija će odgovoriti konkretnim akcijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина: Русија намерава да уз помоћ Вагнера заузме Бахмут до 9. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.