Амазон почиње са отпуштањем још око 9.000 радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 12:20

Амазон почиње са отпуштањем још око 9.000 радника

Компанија Амазон започиње своје раније најављено отпуштање још око 9.000 радника, које ће погодити запослене у „Amazon Web Services“ (АWS) и секторима људских ресурса. Фото: Танјуг/AP Photo/Steven Senne Ово смањење долази након отпуштања 18.000 запослених, раније ове и новембра прошле године, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЦНБЦ.
Извршни директор Енди Џеси је агресивно резао трошкове у целој компанији кроз смањење радних места, заустављање запошљавања и прекид неких експерименталних пројеката.
Сви погођени запослени у САД, Канади и Костарики добили су обавештење, према два интерна дописа директора Амазона. Џеси је нагло смањивао трошкове у целој компанији, што се види у смањењу броја запослених у одељењима за огласе и АWS.
Иако су ово били два најпрофитабилнија одељења, њихов раст је успорен у последњих неколико месеци, а компаније смањују своје трошкове услед изазовног економског окружења.
Поједини тимови унутар АWS били су укључени у раније рунде отпуштања.
Очекује се да ће део смањења радних места утицати на професионалне услуге АWС-а, који помажу корисницима у отклањању проблема са својом клауд (cloud) инфраструктуром. Смањење броја запослених у АWS-у долази након што је број запослених значајно порастао током пандемије, када су се компаније, владе и школе брзо пребациле на клауд.
„С обзиром на брзи раст, као и укупном пословном и макроекономском окружењу, критично је да се фокусирамо на идентификовање и усмеравање ресурса ка нашим најважнијим приоритетима – оним стварима које највише значе клијентима и које ће побољшати наш посао“, написао је извршни дирекот АWS Адам Селипски
Како је навео, то значи да у многим случајевима чланови тима прелазе на друге пројекте, иницијативе или тимове на којима раде. Међутим, у другим случајевима то је довело до елиминације улога. Амазон ће објавити пословне резултате првог квартала касније данас, а инвеститори ће тражити увид у то да ли су напори Џесија у смањењу трошкова побољшали профитабилност и када Амазонови извршни директори очекују да ће се раст АWС-а поново убрзати.
Цене деоница Амазона порасле су више од три одсто у поподневној трговини у среду.
Aregentina će ubuduće u juanima plaćati uvoz iz Kine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амазон почиње са отпуштањем још око 9.000 радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.