Дизни планира спајање са индијском медијском компанијом вредно 8,5 милијарди долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 09:22

Дизни планира спајање са индијском медијском компанијом вредно 8,5 милијарди долара

Компанија Дизни је саопштила данас да, у послу вредном 8,5 милијарди долара, намерава да споји своју филијалу Стар Индија са медијском компанијом Виаком18, коју подржава Рилајанс индустрис Мукеша Амбанија. Фото: Unsplash/travisgergen Рилајанс ће водити нови посао, а то партнерство би могло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да израсте у једну од највећих медијских империја у Индији, пренео је Би-Би-Си.
Амбани, најбогатији човек Азије, тако намерава да реши проблеме компаније која се бави стримингом у Индији, а обећао је и да ће обезбедити 1,4 милијарде долара за покретање нове фирме.
Индијски бизнисмен, који је своје богатство од 100 милијарди долара (према Форбсу) изградио у хемијској и нафтној индустрији, назвао је спајање „значајним споразумом који најављује нову еру у индијској индустрији забаве”. Компаније су саопштиле да очекују како ће посао, за који је још увек потребно одобрење надлежних, бити завршен крајем ове или почетком следеће године.
Комбинована фирма могла би да има више од 120 канала, који би опслуживали око 750 милиона корисника широм земље. Виаком18, који је настао 2007. године кроз партнерство између Рилајанс и Парамаунта, тренутно има око 40 канала.
Дизни је преузео „Индијске звезде” након што је 2019. године купио део медијске империје Фокс Руперта Мурдока, преноси Танјуг.
U Evropskoj uniji 22,9 odsto kompanija koristi prodaju preko interneta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дизни планира спајање са индијском медијском компанијом вредно 8,5 милијарди долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.