Орбан се састаје са Трампом 8. марта на Флориди

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 09:44

Орбан се састаје са Трампом 8. марта на Флориди

Мађарски премијер Виктор Орбан састаће се са бившим председником САД Доналдом Трампом 8. марта на Флориди, изјавио је шеф Орбанове прес службе Берталан Хаваси, а преноси агенција МТИ. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Орбан је прошлог месеца подржао Трампово настојање да се врати у Белу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кућу након председничких избора ове године, а 23. фебруара је изјавио да се нада да ће се Трамп вратити у Белу кућу и да ће допринети да се постигне примирје у Украјини, наводи Ројтерс.
Агенција подсећа да је Орбан одбио да пошаље оружје Украјини и да је критиковао Запад због увођења санкција Русији.
Орбан је више пута позивао на прекид ватре и окончање рата у Украјини.
Ројтерс оцењује да Орбан нема најбоље односе са администрацијом америчког председника Џозефа Бајдена, углавном због одуговлачења Будимпеште у вези са ратификацијом чланства Шведске у НАТО-у.
После дугог одлагања, мађарски парламент је прошле седмице одобрио чланство Шведске у НАТО-у, а сада је само преостало да тај закон ове седмице потпише мађарски председник.
Hejli pobedila na republikanskim predizborima u Vašingtonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан се састаје са Трампом 8. марта на Флориди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.