Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” од 8. до 10. септембра у Дистрикту

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 07:30

Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” од 8. до 10. септембра у Дистрикту

Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” одржаће се 8, 9. и 10. септембра у Дистрикту, са почетком у 20.30 сати, као део четвородневног отварања Калеидоскопа културе, који ће уследити након церемоније свечаног отварања на Корзу, 7. септембра. Фото: visitdistrikt.rs У споју различитих уметности, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кроз каскадерски и плесни перформанс, представу, три изложбе, шест пројекција, мурал, скулптуру, видео-игре и уметничке инсталације – више од 300 уметника представиће нам своју визију нераскидивих веза на отварању Калеидоскопа културе!
Редитељка мултимедијалног догађаја је Маја Гргић, док идејно решење сценографије потписују Младен Стојановић и Жељко Пишкорић. Дизајн костима урадила је Наташа Вранешевић, а дизајнери звука мултимедијалног догађаја Нераскидиве везе су Милош Мартинов и Дејан Илић. Аутор анимације на капији Дистрикта и видео-рада Тетрис је уметник Ђорђе Поповић, док је за дизајн светла задужен Борис Буторац.
Обухватајући период од 100 година, овај мултимедијални догађај реферише на најбурнији век у историји, а управо је Дистрикт био сведок свих ових догађаја у малом. Од двадесетих година прошлог века до данас, некадашња индустријска зона Новог Сада прошла је кроз бројне промене под утицајем друштвено-политичких дешавања, да би данас постала центар савременог стваралаштва и представила јединствен инфраструктурни и уметнички концепт.
Због тога, отварање шестог Калеидоскопа културе доноси низ догађаја који ће кроз уметничку визију представити неке од најзначајнијих догађаја у свету и код нас, који су обележили век за нама, и тиме приближити публици значај Дистрикта у историјском, друштвеном и уметничком развоју града.
Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” пропратиће и богат музички програм, који ће се одржати осмог, деветог и десетог септембра у Дистрикту.
Sutra počinje Kaleidoskop kulture u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мултимедијални догађај „Нераскидиве везе” од 8. до 10. септембра у Дистрикту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.