Промет на берзи 667,9 милиона динара, индекси у порасту

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Maj.2023, 16:47

Промет на берзи 667,9 милиона динара, индекси у порасту

Промет на Београдској берзи данас је износио 667,9 милиона динара а оба индекса, и Belex15 и BelexLine забележила су раст, наводи се у данашњем берзанском извештају. Фото: Pexels/ Leeloo Thefirst Belex15 је порастао за 0,63 одсто а Белеxлине за 0,32 процента.
На листи добитника данас предњачи београдски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Транспорт Вождовац, чије акције су порасле за 1,76 одсто и на крају трговања вределе по 1.390 динара.
На другом месту је Дунав осигурање, са растом акција од 1,13 одсто а следи НИС чије су акције забележиле раст од 1,11 одсто.
Вредност акција Групе Универеxпорт Бачка пала је за 12,42 одсто, што је овој бачкопаланачкој фирми донело титулу данашњег берзанског губитника.
Од свих хартија на берзи се данас највише трговало акцијама новосадског НИС-а, пошто је вредност промета њима износила близу 10,5 милиона динара.
У првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Промет на берзи 667,9 милиона динара, индекси у порасту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.