Клијенти Креди Суис у првом кварталу повукли 62,5 милијарде евра из те банке

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 10:23

Клијенти Креди Суис у првом кварталу повукли 62,5 милијарде евра из те банке

Клијенти швајцарске банке Креди Суис су у првом кварталу ове године, од јануара до марта 2023. године, повукли 62,5 милијарде евра из те банке. Фото: Танјуг/AP Photo/Antonio Calanni Креди Суис је данас саопштила да је одлив новца из банке у априлу нешто мањи, али да се тренд повлачења новца наставио, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Би-Би-Си.
Одељење за управљање имовином ове банке је на крају марта располагало средствима у износу од 513,4 милијарде евра, што је скоро 29 одсто мање него у истом периоду протекле године, додаје се у саопштењу.
Независни банкарска аналитичарка Френсес Копола рекла је да су клијенти повлачили милијарде евра са рачуна Креди Суис и у четвртом кварталу 2022. године. „На то је дошло и повлачење новца из Креди Суис у првом кварталу 2023. године. Банке не могу да преживе одлив те количине новца, заиста не могу, без обзира на то колико су велике“, додала је Копола.
Она сматра да ово није крај турбуленција у свету банкарства, али није сигурна да ли ће то утицати на велике банке као што је Креди Суис.
Швајцарски банкарски гигант УБС се у другој половини марта сложио са преузимањем угрожене Креди Суис, тако да је ово највероватније последњи финансијски извештај Креди Суис.
УБС је за преузимање Креди Суис добио гаранције швајцарске владе у износу од 204,4 милијарде евра.
Nemačka Zaposleni u javnom sektoru postigli dogovor sa poslodavcima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Клијенти Креди Суис у првом кварталу повукли 62,5 милијарде евра из те банке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.