Адидас: Оперативни профит у првом кварталу 60 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 17:46

Адидас: Оперативни профит у првом кварталу 60 милиона евра

Немачка компанија Адидас саопштила је данас да њен оперативни профит за први квартал износи 60 милиона евра, што је више од очекиваног. Фото: Pixabay/Alexas_Fotos

Укупна продаја је опала за један одсто, али то је боље од очекиваног пада за четири одсто, наводи се у извештају ове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << компаније.

Раст продаје је био двоцифрен у Латинској Америци и области Азија-Пацифик, док је у САД продаја опала за 20 одсто, саопштио је шеф Адидаса Бјорн Гулден.

Посебно светла тачка у овом кварталу је била Латинска Америка, где је продаја скочила за 49 одсто, а најпопуларније су биле патике модела Самба, Газела и Кампус.

У области тзв. Велике Кине, којој припадају Кина, Хонгконг, Макао и Тајван. је продаја опала за девет одсто, али шеф Адидаса је констатовао да се виде знаци опоравка.

На Адидас је посебно негативно утицао прекид партнерства са америчким репером Кањеом Вестом, који је рекламирао Адидасове патике модела Јизи.

https://gradskeinfo.rs/indija-zeli-da-omoguci-strane-investicije-u-nuklearnu-energiju-05-05-2023/
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Адидас: Оперативни профит у првом кварталу 60 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.