Презентација и ауторско тумачење скулптура „Дан“ 6. децембра у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2022, 13:24

Презентација и ауторско тумачење скулптура „Дан“ 6. децембра у Музеју Војводине

Током последњег месеца у години у којој Нови Сад носи престижну титулу − европска престоница културе, од 6. до 11. децембра у Музеју Војводине, биће изложена скулптура „Дан“ аутора Зорана Вучковића, музичара, писца и скулптора, свестраног уметника који живи и ствара на релацији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србија – Италија. Фото: Музеј Војводине Скулптура „Дан“настала је 2022. године као пандан скулптури „Ноћ“ из 2019. године.
Изведене у форми људских фигура скулптуре алегорично представљају засићеност од обиља информација, манипулација истине и умор од стварности (Дан), док Биће Ноћи доноси светлост мудрости, сазнања и креативности.
Истовремено, оне одражавају уметников поглед на свет као јединство духовног и материјалног постојања у којима се огледа сложеност људских односа у контексту времена у коме живимо.
Презентација и ауторско тумачење скулптуре „Дан“ биће одржани у уторак, 6. децембра у 13 сати.
Otvorena izložba „Povratak u centar“ u KS Eđšeg

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Презентација и ауторско тумачење скулптура „Дан“ 6. децембра у Музеју Војводине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.