Евростат: Незапосленост у марту у еврозони 6,5 одсто, у ЕУ 6 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 12:55

Евростат: Незапосленост у марту у еврозони 6,5 одсто, у ЕУ 6 одсто

Стопа незапослености у марту у еврозони је 6,5 одсто, што је мање за 0,3 одсто у односу на исти месец прошле године, саопштио је данас Евростат. Фото: Pixabayac Незапосленост је благо пала и у односу на фебруар, када је она износила 6,6 одсто.
Мартовска стопа незапослености у ЕУ износи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 6,0 одсто, што је исто као у фебруару, а у односу на исти месец лане је опала за 0,2 одсто.
Евростат процењује да је у марту 12,9 милиона људи у ЕУ било незапослено.
У поређењу са фебруаром, у ЕУ је у марту било 155.000 мање незапослених особа, а у еврозони је број људи без посла опао за 121.000.
Незапосленост у ЕУ је опала за 353.000 у ЕУ и за 365 хиљаде у земљама еврозоне у поређењу са мартом 2022. године. У марту је у ЕУ било незапослено 2,7 милиона младих испод 25 година, од којих 2,2 милиона у еврозони.
Стопа незапослености младих у марту је у еврозони и ЕУ износила 14,3 одсто.
Високе стопе незапослености су забележене у Шпанији-12,8 одсто, Италији-7,8 одсто, као и у Француској, где је она износила 6,9 одсто.
Незапосленост у Немачкој је била на веома ниском нивоу- 2,8 одсто, а одличним бројкама може да се похваии и Холандија са 3,5 одсто незапослених.
Realni rast BDP-a u prvom kvartalu 0,7% u odnosu na isti lanjski period

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Евростат: Незапосленост у марту у еврозони 6,5 одсто, у ЕУ 6 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.